Ugrás a tartalomra
MTI/KKM

Sijarto poslao poruke iz Vašingtona

2020-09-16
12:55
2020-09-16
13:04
Forrás
Pannon RTV
Mađarski ministar spoljnih poslova prisustvovao potpisivanju "Sporazuma Abraham".

Mađarski ministar spoljnih i spoljnoekonomskih poslova Peter Sijarto bio je jedini ministar spoljnih poslova članica EU koji je u Vašingtonu prisustvovao jučerašnjem potpisivanju istorijskog Sporazuma Abraham kojim se uspostavljanju diplomatski odnosi Izraela sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Bahreinom, a koji je potpisan u prisustvu američkog predsednika Donalda Trampa.

Šef mađarske diplomatije je u utorak uveče na fejsbuku izjavio da Mađarsku, mađarsku vladu i premijera poštuju i podržavaju u Beloj kući.

Peter Sijarto je dodao da je američki predsednik Donald Tramp postigao takve uspehe i doveo do takvih sporazuma za koje mnogi nisu smatrali da ih je moguće postići, te je dodao da se u takvim slučajevima dodeljuje Nobelova nagrada. Sijarto je naglasio da odnosi Mađarske i SAD nikada nisu bili ovako dobri te je dodao da i Donald Tramp i Viktor Orban iskreno i jasno govore o vizijama, dok ih ne diči politička korektnost i licemerje, što stvara odličnu mogućnost saradnje, kao i da obojica odlučno nastupaju protiv ilegalnih migracija, slično razmišljaju o zaštiti hrišćanskih zajednica, podršci porodicama, te se slažu po pitanjima svetske politike.

sporazum
Abraham
Mađarska
Peter Sijarto
Donald Tramp
Izrael
Ujedinjeni Arapski Emirati
Viktor Orban

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije