Ugrás a tartalomra
MTI/Soós Lajos

Sijarto: pristupanje zemalja zapadnog Balkana Evropskoj uniji se mora ubrzati!

2021.03.26
15:43
2021.03.26
15:49
Forrás
Pannon RTV
Pristupanje zemalja zapadnog Balkana Evropskoj uniji se mora ubrzati, naglasio je mađarski ministar spoljnih poslova na godišnjoj internetskoj konferenciji o zapadnom Balkanu.

Pristup zemalja zapadnog Balkana EU mora se ubrzati, naglasio je Peter Sijarto. Prema rečima mađarskog ministra za spoljne poslove i trgovinu, interes Mađarske, u pogledu privrede i nacionalne sigurnosni, je stabilnost susedne regije. Zato je jedan od centralnih elemenata mađarske spoljne politike pristupanje zemlja zapadnog Balkana Evropskoj uniji i evroatlanske integracije. Sijarto je skrenuo pažnju da ukoliko zapadni Balkan nije dovoljno stabilan, onda ne može da da dovoljan doprinos u kontroli ilegalnih migracija, kao i u borbi sa terorizmom. Izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz Evropske unije imalo je za posledice pad privredne aktivnosti Evropske unije za sedminu. Prema mišljenju Sijarta, privredni pad se može nadoknaditi samo ubrzanjem procesa proširenja.

Peter Sijarto
pristupanje
Evropska Unija
ubrzati
Zapadni Balkan

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.