Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Skupština grada Subotice zaseda već u januaru

2022.01.19
13:38
Forrás
Pannon RTV
Dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada, saopštio je na konferenciji za novinare najvažnije tačke sednice. Odbornici će raspravljati i o investicijama JKP „Vodovod i kanalizacija” i JKP „Subotica-gas”.

Ove godine se u Subotici i okolnim naseljima, između ostalog, očekuje proširenje kanalizacione i vodovodne mreže, kao i gasovoda, izgradnja puteva i njihovo održavanje – najavio je predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor, na konferenciji za novinare uoči same sednice. Programi rada 12 javnih i javno-komunalnih preduzeća u Subotici i dva Društva sa ograničenom odgovornošću, biće na dnevnom redu sutrašnje Skupštine.

Skupština grada Subotice prvi put u poslednjih deset godina zaseda u januaru, rekao je dr Balint Pastor na konferenciji za novinare, na kojoj je najavljena sednica koja će se održati u četvrtak. Predsednik Skupštine grada Subotice je rekao da će se razgovarati o programima rada nekoliko javnih preduzeća u Subotici i da će odluka o njihovom usvajanju biti doneta već u januaru. Na sednici treba da se usvoje program rada 12 javnih preduzeća i dva društva sa ograničenom odgovornošću. „Ovi programi obuhvataju iznos od 6,5 milijardi dinara. Važno je istaći da to što je ovaj iznos uvećan nije posledica poskupljenja, jer grad nije povećavao, a ni javna preduzeća nisu povećavala cene usluga u poslednjem periodu, i to će tako i ostati. Ovo povećanje je posledica toga da javna preduzeća svojim uslugama mogu da pokriju sve veći deo grada.”

Na januarskom zasedanju Skupštine grada biće reči, između ostalog, i o investicijama JKP „Vodovod i kanalizacija“, tokom kojih će u okviru projekta „Čista Srbija” biti izgrađena kanalizaciona mreža u skoro 120 ulica u Subotici, na Paliću, u Bajmoku i Čantaviru. U Bajmoku i Čantaviru biće izgrađena i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Vodovod će izdvojiti sredstva za proširenje kanalizacione i vodovodne mreže u Mesnoj zajednici „Železničko naselje”, i za proširenje vodovodne mreže u Mesnoj zajednici „Zorka”, ukupno 30 miliona dinara. Ulaganjem JKP „Subotica-gas” biće proširen gasovodna mreža za 13 kilometara. „Želeo bih da ohrabrim građane da iskoriste ovu priliku, jer se priključak na gasnu mrežu može izmiriti u 12 mesečnih rata. „Subotica gas” planira da realizuje 500 priključaka, umesto prethodno planiranih 350.

Pored toga biće ulaganja i u održavanje puteva, odnosno u izgradnju puteva. Dr Balint Pastor je rekao da će od sada javna preduzeća u gradski budžet uplaćivati samo 50 odsto svoje dobiti, a ne kao do sada, skoro dve trećine. To im omogućava da potroše drugu polovinu svog profita na investicije.

skupština grada
Skupština grada Subotice
dr Balint Pastor
dr Balint Pastor

Najnovije

14:17, Frissítve: 17:05

Srbija može da koristi mađarska skladišta gasa

Srbija će imati mogućnost da koristi mađarska skladišta prirodnog gasa, kako bi se pripremila za zimu – dogovor o tome su u Budimpešti postigli ministar finansija Siniša Mali i ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peter Sijarto.
18:38, Frissítve: 18:48

Potrebne su nam moderne mašine i inovacije

Mnogi posetioci Sajma poljoprivrede u Novom Sadu žele da kupe savremenu mehanizaciju. Ta investicija je, međutim, veoma velika - kažu proizvođači. Svako ko može, pokušava da se razvija koristeći razne konkurse.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.