Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Spomen na Ferenca Fehera u Novom Sadu

2019.04.12
15:34
2019.04.12
15:47
Forrás
Pannon RTV
Prigodnim programom i polaganjem venaca danas pre podne u Novom Sadu odat je pomen Ferencu Feheru, vojvođanskom mađarskom pesniku.
Pannon RTV

Na trgu nazvanu po imenu pesnika, isped njegove biste poštu su odali predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara, Mađarskog nacionalnog saveta, vitezovi mađarske kulture, kao i mađarsko kulturno društvo „Feher Ferenc" iz Crvenke. Događaj je organizovao novosadski odbor Saveza vojvođanskih Mađara.

„Ne prisećamo se samo na Ferenca Fehera nego i na one ličnosti iz javnog života, pesnike, pisce, koju su od početka bili tu sa nama i sećali se zajedno sa nama na Ferenca Fehera, ali sada zbog bolesti ili što su nas zauvek napustili, ne mogu biti danas ovde. Stvaramo na taj način tradiciju i imamo ulogu čuvara tradicije. Naš krajnji cilj jeste očuvanje mađarske zajednice u Novom Sadu" rekla je Lenke Erdelji, predsednica novosadskog odbora SVM-a.

Ferenc Feher
Novi Sad
pomen

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.