Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Spomen takmičenje „Kiri" o zaštiti životne sredine u Senti

2020-02-26
22:46
Forrás
Pannon RTV
Na takmičenju o ekologiji učestvuje ukupno 70 učenika koji su u tročlanim ekipama, odmeravaju znanje u više uzrasnih kategorija.

Gimnazija u Senti je po prvi put domaćin Spomen takmičenja „Kiri" o zaštiti životne sredine. Eva Ujhazi, direktorica ustanove kaže da je za njih po više osnova važno ovo takmičenje. Pre svega zbog toga jer su učenici, u kateogriji 9-tih i 10-tih razreda postali državni prvaci prošle godine na ovom takmičenju u Solnoku, u Mađarskoj. Osim toga, zahvaljujući obnovi škole, mogu da budu domaćini ove i sličnih manifestacija.

Takmičenje obuhvata tri tematska kruga. Deo koji se odnosi na matematiku i hemiju svake godine organizuje Gimnazija i učenički dom za talentovanu decu „Boljai". Na takmičenju o zaštiti životne sredine učestvuje ukupno 70 učenika, koji u tročlanim ekipama odmeravaju znanje u više uzrasnih kategorija.

„Glavni cilj je, uz vaspitanje o poznavanju životne sredine, i očuvanje vrednosti mađarstva. Takmičenje „Kiri" postavljeno je na ta dva oslonca. U okviru očuvanja vrednosti mađarstva uvek su na neki način uvršteni i „hunagrikumi", odnosno neki od mađarskih nacionalnih parkova. Ove godine je to Dunaipolj nacionalni park" istakla je Eva Ujhelji, direktorica, Gimnazija Senta.

Senta

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Vučić: uvodimo nove mere

Predsednik Aleksandar Vučić saopštio: pooštrava se zabrana kretanja za vikend ali i kućni ljubimcima je vraćen termin za šetnju.

1171 zaraženih koronavirusom u Srbiji

Zaraza je dijagnostikovana kod 111 ljudi u jednom danu. Testirano je 637 osoba, od tog broja je kod 526 osoba test bio negativan. Dosad je ukupno kod 5008 osoba urađen test