Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Srbija osvojila Memorijalni turnir „Stevan Vilotić-Ćele“

2023.09.13
12:02
2023.09.13
16:06
Forrás
Pannon RTV
Fudbalska reprezentacija Srbije je u kategoriji U19 osvojila ovogodišnji Memorijalni turnir „Stevan Vilotić-Ćele“. Uprkos porazu od 1:0 u poslednjoj utakmici protiv Francuske, Srbija je u ukupnom plasmanu osvojila najviše bodova.

Na 29. Memorijalnom turniru u čast Stevana Vilotića, osim domaćina, učestvovali su Francuska, Mađarska i Crna Gora. U ukupnom plasmanu reprezentacija Mađarske je zauzela četvrto mesto, Francuzi su bili treći, a Crnogorci drugi.

U prvom poluvremenu reprezentativci Srbije su stvorili nekoliko dobrih prilika iz kojih se mogao realizovati pogodak, ali nijednu od prilika nisu uspeli da kapitalizuju pogotkom. Francuzi su u prvom poluvremenu jedva došli do lopte. Na odmor su dve ekipe otišle bez golova.

U drugom poluvremenu Francuzi su zaigrali puno opasnije, stvarali su više prilika i na kraju u 60. minutu su zatresli mrežu. Noa Lamadi je uspeo da postigne gol. Ovim pogotkom je Francuska ostvarila pobedu.

U konačnom plasmanu Memorijalni turnir „Stevan Vilotić-Ćele“ je osvojila reprezentacija Srbije. Druga je bila Crna Gora, treća Francuska, a četvrta Mađarska.

Aleksandar Stanković, kapiten reprezentacije Srbije: „Mislim da smo igrali odličan turnir. Žao nam je što smo izgubili sad zadnju utakmicu. Falila nam je ta treća pobeda, ali dobro. Osvojili smo i to je bitno."

Turnir je posvećen sećanju na fudbalsku legendu Stevana Vilotića, koji je postigao značajne rezultate u obuci i obrazovanju mladih igrača.

Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice: „Jako je važno što se ovakav turnir održava u Subotici. Lepo je to što je od 29 turnira ukupno 28 bilo u Subotici, samo jedan u Šapcu. On je jako velik čovek. Ćele Vilotić, koji je radio sa mladim fudbalerima i napravio jako dobar posao."

Na memorijalnom turniru su dodeljene i nagrade za najboljeg golmana, najboljeg strelca, najboljeg igrača, najboljeg trenera i najtalentovanijeg igrača. Luka Lijeskić, reprezentativac Srbije, osvojio je nagradu za najboljeg golmana, Stefan Golubović iz Crne Gore za najboljeg strelca, Aleksandar Stanković iz Srbije za najboljeg igrača, a Kosti Nedeljkoviću, reprezentativcu Srbije je pripala nagrada za najtalentovanijeg igrača. Priznanja mladim fudbalerima je uručila Svetlana Vučić Vilotić, ćerka Stevana Vilotića.

Svetlana Vučić Vilotić, ćerka Stevana Vilotića: „Svake godine imamo nove talente, da vidimo gde smo u Evropi, da izmerimo i odmerimo snage sa jakim ekipama kao što je, na primer, Francuska. Prošle godine je bila Portugalija. I mi smo jako zadovoljni što ovaj turnir traje i što na turnir dolaze talenti koje Srbija ima.“

Inače, utakmice su se igrale na četiri lokacije. Subotica, Senta, Bačka Topola i Kula.

Memorijalni turnir
„Stevan Vilotić-Ćele“
Srbija
fudbal
Francuska

Najnovije

12:47, Frissítve: 16:49

Ovako vide Mađare u svetu

Rihard Robert Kiš, dobitnik nagrade Prima Primissima za turističko novinarstvo, u ponedeljak posle podne u biblioteci „Jožef Atila“ u Kanjiži predstavio je četvrto prošireno izdanje svoje knjige „Ovako vide Mađare u svetu“.
15:55, Frissítve: 17:28

Sastali se Orban i Dodik u Budimpešti

Mađarski premijer Viktor Orban je primio u karmelićanskom samostanu Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske. Viktor Orban je rekao da Mađarska na Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku gleda kao na svoje časne komšije.

Najčitanije

Dan bećara na Šupljaku

Kada se govori o Danu bećara na Šupljaku, onda je prva asocijacija dobro raspoloženje, ukusna hrana i mnoštvo zanimljivih dešavanja.