Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Šta znači socijalno preduzetništvo?

2019-08-22
22:30
2019-08-22
22:38
Forrás
Pannon RTV
U Senti je održan dvodnevni seminar na temu „Promocija socijalnog preduzetništva u Srbiji i Mađarskoj”.

Cilj organizatora je da nakon ove obuke socijalno ugroženi ljudi mogu pokrenuti sopstveno preduzetništvo, da razviju svoj brend i time zarade novac. Učesnicima je predstavljeno kako se može osnovati socijalno preduzeće, i na koji način ga razvijati, a upoznati su i sa konkursnim mogućnostima.

Među socijalno ugrožene spadaju trudnice, majke sa bebama i starije osobe. O ovim mogućnostima Terezija Šandor, predsednica Udruženja „Živi svoj život”, rekla je sledeće: „Želimo da osnažimo ljude, da steknu takvo znanje, koje će im kasnije pomoći. Prvenstveno mislim na starije ljude, koji ne umeju korisno iskoristiti svoje vreme. Ovde možemo saznati kako da nagovorimo starije osobe na aktivnosti sa kojima mogu zaraditi novac.”

Prema rečima organizatora važno je da učesnici steknu i praktično znanje. „Nakon obuke u toku septembra organizovaćemo studijsko putovanje, kada će učesnici imati prilike da sve vide i u praksi. Starije žene će videti kako mogu izraditi proizvode starih zanata i prodati ih na pijaci” - rekao je Atila Veres, organizator programa.

Projekat realizuju Mađarsko-srpska trgovinska i industrijska komora i Poslovni inkubator Doo Senta u okviru IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija.

socijalno preduzetništvo
Senta
Mađarsko-srpska trgovinska i industrijska komora
Poslovni inkubator Doo Senta
IPA-program

Slične vesti

Najnovije

19:16, Frissítve: 21:05

Davanje krvi spašava živote

Svaki put može spasiti živote. To važi za mnoge stvari, a posebno za davanje krvi. Senćani ovo dobro znaju, zato se jutros velik broj građana prijavilo za dobrovoljno davanje krvi.
18:38, Frissítve: 20:22

U Velebitu spremali ajvar

Ponovo je, po šesti put, u Velebitu održano takmičenje u spremanju ajvara. Iz opštine Kanjiža 15 ekipa nadmetalo se u pripremi najboljeg ajvara.

Najčitanije

Fekszik a másodvetés

Ove godine nevreme obralo rod

Oluja kakvu mnogi ne pamte, najveću štetu napravila je na rodu koji je bio pred berbu: na kukuruzu, kao i voćnjacima punim zrelih jabuka.