Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Šta znači socijalno preduzetništvo?

2019-08-22
22:30
2019-08-22
22:38
Forrás
Pannon RTV
U Senti je održan dvodnevni seminar na temu „Promocija socijalnog preduzetništva u Srbiji i Mađarskoj”.

Cilj organizatora je da nakon ove obuke socijalno ugroženi ljudi mogu pokrenuti sopstveno preduzetništvo, da razviju svoj brend i time zarade novac. Učesnicima je predstavljeno kako se može osnovati socijalno preduzeće, i na koji način ga razvijati, a upoznati su i sa konkursnim mogućnostima.

Među socijalno ugrožene spadaju trudnice, majke sa bebama i starije osobe. O ovim mogućnostima Terezija Šandor, predsednica Udruženja „Živi svoj život”, rekla je sledeće: „Želimo da osnažimo ljude, da steknu takvo znanje, koje će im kasnije pomoći. Prvenstveno mislim na starije ljude, koji ne umeju korisno iskoristiti svoje vreme. Ovde možemo saznati kako da nagovorimo starije osobe na aktivnosti sa kojima mogu zaraditi novac.”

Prema rečima organizatora važno je da učesnici steknu i praktično znanje. „Nakon obuke u toku septembra organizovaćemo studijsko putovanje, kada će učesnici imati prilike da sve vide i u praksi. Starije žene će videti kako mogu izraditi proizvode starih zanata i prodati ih na pijaci” - rekao je Atila Veres, organizator programa.

Projekat realizuju Mađarsko-srpska trgovinska i industrijska komora i Poslovni inkubator Doo Senta u okviru IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija.

socijalno preduzetništvo
Senta
Mađarsko-srpska trgovinska i industrijska komora
Poslovni inkubator Doo Senta
IPA-program

Slične vesti

Najnovije

18:09, Frissítve: 20:54

Kupite karte na vreme!

Fudbalski klub TSC će u subotu u Senti igrati protiv Partizana iz Beograda. U derbiju Superlige očekuju se pune tribine i prava fudbalska poslastica.
19:25

Kostolanji i društveni mediji

Šta bi tvitovao, vlogovao ili blogovao na društvenim mreži Kostolanji 2020-e? - to je tema za takmičenje đaka u okviru manifestacije "Dani Dežea Kostolanjija". Radovi se primaju do 20. marta.

Najčitanije

Prisustvo migranata izaziva strah u Kanjiži

U Kanjiži je održan građanski forum u vezi sa migrantskom krizom. Meštani su razgovarali sa čelnim ljudima opštine i tom prilikom su sa njima podelili svoju zabrinutost zbog prisustva migranta.

Zatvoren na kruzeru

Subotičanin, koji radi na kruzeru Diamond Princess, a koji je stavljen u karantin blizu obale Japana, dao je eskluzivni intervju za RTV Panon. Daniel Dušnoki je zdrav, nema nikakve simptome.

Vaspitačice vaspitačicama

Prvo stručno savetovanje mađarskih vaspitača u Vojvodini održano je kao događaj, koji su inicirali vaspitači.