Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztiánv

Stanje u bolnicama se vraća na ono pre korone

2021.06.15
14:00
2021.06.15
17:26
Forrás
Pannon RTV
Dolazi trenutak na koji smo čekali preko godinu i po – izjavio je dr. Bojan Bagi za Subotički mađarski radio.

Predsednik Udruženja lekara i stomatologa vojvođanskih Mađara dr. Bojan Bagi je govoreći za Subotički mađarski radio izjavio da se širom Vojvodine zdravstveni sistem polako vraća u normalu te je dodao da i dalje ima i biće obolelih od korone, ali da se zahvaljujući imunizaciji ne moraju obezbeđivati dodatni ljudski resursi za njihovo zbrinjavanje, te možemo da se vratimo na pređašnji rad u bolnicama. To znači da više specijalista može da se vrati u nezaražene zone, da krenu specijalistički pregledi i operacije koje nisu hitne, kao i kontrole.

„Sve će da funkcioniše i počinje da funkcioniše kao pre epidemije, ljudi će da odu kod lekara opšte prakse, dobiće uput, zatim će da odu do specijalističke ordinacije u terminu koji dobiju, biće pregledani i započeće i operacije koje nisu hitne. Na primer operacije bruha, žučnog kamena, kuka, kolena, to jest operacije koje nisu hitne i koje se do sada nisu vršile" – kazao je predsednik Udruženja lekara i stomatologa vojvođanskih Mađara dr. Bojan Bagi.

bolnica
Bojan Bagi

Najnovije

14:55, Frissítve: 16:22

Završeni susreti amaterskih pozorišta

U Sajanu su završeni 25. susreti amaterskih pozorišta Mađara u Vojvodini. Tokom sedmice predstavilo se 10 amaterskih družina, a žiri podelio nagrade. Susrete je MNS proglasio od nacionalnog značaja.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.