Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Stonoteniski memorijalni turnir u Čoki

2021.09.04
21:41
Forrás
Pannon RTV
Memorijalni turnir u stonom tenisu nazvan po Ištvanu Sabou održava se za vikend u Čoki u organizaciji Stonoteniskog saveza Srbije i Vojvodine i lokalnog kluba. Ove godine se na takmičenje prijavilo gotovo 200 ljudi.

Memorijalni turnir traje dva dana, a ekipe svih uzrasta međusobno se takmiče u Osnovnoj školi "Jovana Popović" u Čoki.

Stonoteniski klub iz Čoke posebnu pažnju posvećuje obrazovanju mladih.

Ana Feješ, reprezentativka u stonom tenisu, Mađarska: „Igram 11 godina. Zapravo, i moj tata i brat igrali su stoni tenis, pa sam krenula njihovim stopama. Inače, zaljubila sam se u stoni tenis, stekla sam puno prijatelja ovde i zahvaljujući tome stigla sam u Mađarsku i Budimpeštu, a trenutno sam član mađarske reprezentacije."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Gotovo 200 mladih ljudi takmiči se na međunarodno priznatom memorijalnom turniru, koji predstavlja takmičenje u bodovanju A-ranga. Ekipe su stigle iz Mađarske, Crne Gore, ali i iz drugih delova Srbije. Talenti stonoteniskog kluba Čoka takođe hvataju reket.

Imre Erdelji, predsednik, Stonoteniskog kluba Čoka: „Svi su čekali ovaj turnir, jer se tako svi mogu prisetiti pokojnog Pište Saboa. Što se tiče kluba, trenutno imamo veliki broj igrača i radimo jako lepo, pa osiguravamo budućnost."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Turnir je dobio ime po Ištvanu Sabou. Kao trener pomagao je u radu gotovo 100 klubova i stvarao trajne rezultate, ne samo u Srbiji, već i u Evropi.

Laslo Kormanjoš, organizator, pomoćnik pokrajinskog sekretara za sport: „Nakon godinu dana prekida, ovo prestižno takmičenje će se ponovno održati. Čak je i u ovoj teškoj situaciji bilo snage u meštanima Čoke, organizacionom odboru i svim dobronamernim ljudima koji su iz godine u godinu podržavali ovaj memorijalni turnir. Hvala čika Pišti i najvažnije je svake godine da se zauvek sačuva uspomena na njega u meštanima Čoke, u sportskom životu i u svakodnevnom životu."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Tokom karijere Ištvana Saboa, koji je preminuo 2008. godine, obogatio je stonoteniski klub Čoka sa više od 200 titula prvaka i desetine titula prvaka Evrope.

Čoka
stoni tenis

Najnovije

13:02, Frissítve: 16:04

„S nama je okrugao svet”

U nedelju uveče u Kanjiži je održan svečani program povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. U okviru manifestacije pod nazivom „„S nama je okrugao svet”, nastupilo je više od 120 mladih iz opštine.

Najčitanije

Nova akcija policije u Horgošu

U okviru policijske akcije u potpunosti su ispražnjena dva najveća migrantska kampa koja su se nalazila na obodu naselja. Šatori su srušeni, a nagomilano smeće uklonjeno.

Sa nekoliko „klikova“ do pomoći od 5.000 dinara

Mladi Srbije od danas mogu da se prijave za pomoć od pet hiljada dinara. Kao i u prethodnim slučajevima, prijavu mladi između 16 i 29 godina mogu da potraže na stranici Uprave za trezor i sa nekoliko „klikova“ da budu među podnosiocima zahteva.