Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Štrand privlači veliki broj Novosađana

2020.09.13
16:21
2020.09.13
16:26
Forrás
Pannon RTV
Dok traje ovo „bablje leto" ko god može neka poslednje dane leta provede na obali pored vode – kažu posetioci plaže.

Novosadski štrand otvoren je 1911. godine. Njegova popularnost od tada je neokrnjena. I ovih dana više hiljada ljudi redovno dolazi na štrand. Među njima ima i onih koji decenijama redovno dolaze.

„Štrand je moje rodno mesto. Ovde sam odrasla, ovde  sam se zadevojčila, ovde sam se takoreći i udala i sada sa 70 godina, ovde sam na štrandu" kaže Ljubica Volić.

Zbog epidemije korona virusa i na štrandu su uvedene mere predostrožnosti. Prostor se neprestano dezinfikuje, a posetioci se mole da između sebe održavaju propisano rastojanje. Za posetioce štranda provesti ovde, na obali Dunava, tople letnje dane znači pravi odmor i isključenje. Kažu da je  to dobro i iz zdravstvenih razloga, a korisno je jer i telu i duši pruža odmor i smirenje.

„Za vreme korona virusa nismo mogli da dolazimo. Na štrand smo počeli da dolazimo u junu. Dolazim svaki dan, imam zakup za čitavu godinu" kaže Gordana Stanković. 

Pannon RTV

Osim kupanja i sunčanja, posetioci mogu da izaberu i različite mogućnosti za zabavu. Za decu su postavljena igrališta, dok stariji mogu da se odmaraju i u kafićima. Moguć je i zakup kabina, na štrandu funkcioniše i biblioteka, gde osim pozajmljivanja knjiga posetioci mogu da prelistaju i dnevne novine.

„Za vreme raspusta, dok još nije počela škola, gotovo svaki dan sam sa decom dolazila na štrand. Odlučili smo da nam to ove godine zameni more. Deca stvarno uživaju kada mogu da se igraju u pesku, da se kupaju sa drugarima. Vikend se može najbolje provesti ovde na štrandu" kaže Katarina Ćurčin.

Dnevna karta za ulazak na štrand košta 50 dinara. Uveče, nakon 20 časova, štrand se može posetiti i besplatno, ali u tom periodu više ne dežuraju spasioci na vodi. 

štrand
Novi Sad
kupanje

Najnovije

18:45

Pedesetogodišnjak među dinama

Gabor Sagmajster ponovo kreće na Dakar reli. Subotički motorista i ovoga puta vozi u najtežoj kategoriji, bez mehaničara. Dakar reli startuje 2. januara 2022. iz Haile u Saudijskoj Arabiji.

Najčitanije