Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Studijsko putovanje u Vojvodinu iz Severne Makedonije

2021.07.12
19:01
Forrás
Pannon RTV
MNS pomaže povezivanje učenika iz Severne Makedonije i Vojvodine.

Predstavnici jedne severno-makedonske srednje škole došli su na dvodnevno studijsko putovanje u Vojvodinu zahvaljujući Mađarskom nacionalnom savetu.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Pored upoznavanja rada institucija razgovara se i o izgradnji trajnijeg kontakta koji će služiti interesima učenika. Predstavnici škole Naum Naumovski Borče iz Kruševa došli su da se upoznaju sa funkcionisanjem stručnih srednjih škola u Vojvodini, a prva je bila Hemijsko-tehnološka srednja škola u Subotici.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Predsednica Izvršnog odbora Mađarskog nacionalnog saveta Aniko Jeras je izjavila da je važno da se razmišlja i o razmeni učenika, organizovanju raznih manifestacija, sklapanju prijateljstava i sličnog.

Delegacija iz Severne Makedonije je osim Hemijsko-tehnološke srednje škole posetila i gimnaziju i stručnu školu Dositej Obradović u Novom Kneževcu, a u utorak će obići Ekonomsku i trgovačku školu u Bečeju.

Severna Makedonija
Vojvodina
MNS

Najnovije

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.