Ugrás a tartalomra

Štule, dečji koncert i Jutarnji program Panona na Interetnu

2023.08.25
11:33
2023.08.25
16:56
Forrás
Pannon RTV
Na glavni trg Etnopolisa preselila se i ekipa Panon radija.

Četvrtog dana Interetno festivala posetioce su čekali štule, dečji koncert, ansambl KUD Dunav iz Mađarske i ekipa Jutarnjeg programa Panon radija.

Na glavni trg Etnopolisa preselila se i ekipa Panon radija. Izvođači i organizatori su intervjuisani u dvočasovnoj emisiji uživo. Dobro su se pripremali. Zoltan Brašnjo glavni i odgovorni urednik Panon radija: “Nije jednostavno, na primer ako organizujemo tematski program kao što je Interetno, pošto je u osnovi reč o narodnom stvaralaštvu, narodnim igrama i očuvanju tradicije, nije izvesno da su u ovome svi kao kod kuće, pa bismo želeli da ispričamo najvažnije aspekte na osnovu kojih se gradi jedan ovakav festival.”

Štule su uvek velika atrakcija na festivalu. Spektakularni, duhoviti, muzički, interaktivni i bez scene, zabavljaju i decu i odrasle. Tamaš Hlinjanski voditelj udruženja Komične kompanije na štulama Garagulja: “Ova magična torba nije potpuno popunjena, trenutno imam gajde, ali i jednu magičnu maramu. Ova marama je zato magična, je kome vežem preko očiju, neće moći da vidi. Imam još jednu magičnu maramu, pokazaću, o ne, to je od moje tašte, baš je juče u njoj išla na pijacu. Bubanj je najvažniji, jer sam ja majstor za ceremoniju i bubnjar udruženja.”

U Mađarskom kulturnom centru Nepker ansambl KUD Dunav iz Mađarske izvodilo je autentične narodne igre iz Karpatskog basena uz sjajnu pratnju, a nakon nastupa su se pridružili i plesnoj večeri koja je trajala do zore.

interetno
Jutarnji program Panona
Tamaš Hlinjanski
Zoltan Brašnjo

Najnovije

17:27, Frissítve: 18:04

Pripremni kamp za fakultet u Novom Sadu

U Novom Sadu je danas počeo dvodnevni pripremni kamp za prijemne ispite na fakultetima, i to u organizaciji Mađarskog nacionalnog saveta. Na kursu učestvuje oko 50 đaka, koji nakon srednje škole žele da nastave svoje školovanje na fakultetu.

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

U Kanjiži – 1.200 plesača na sceni

Plesno takmičenje 31. Euro Show Dance festival održan je u Kanjiži. Za nadmetanje su mogli da se prijave svi stilovi moderne igre, nezavisno od uzrasta.

Izložba fotografija u Maloj sinagogi u Senti

Izložba najuspešnijih radova pristiglih na foto konkurs pod nazivom "Prizvane vrednosti - naša graditeljska baština u očima mladih" je otvorena u utorak u Maloj sinagogi u Senti.