Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Subotica: raspisani izbori za mesne zajednice

2019-06-08
15:02
2019-06-08
21:06
Forrás
Pannon RTV
Izbori za članove Saveta mesnih zajednica u Subotici održaće se 7. jula. Pravo da bira ima svaki punoletni građanin sa prebivalištem na području mesne zajednice za koju se biraju članovi Saveta.

Na izborima će se glasati za liste kandidata stranaka. Pravo da budu birani za članove Saveta mesnih zajednica ima svaki poslovno sposoban građanin, sa prebivalištem na području mesne zajednice za koju se biraju članovi Saveta, a koji je navršio 18 godina. Broj članova Saveta je promenljiv i zavisi od broja stanovnika u datoj mesnoj zajednici.

"Liste mogu sastaviti političke stranke, koalicije političkih stranaka i grupe građana. Pojam grupa građana će biti precizno regulisan uredbom, jer zakonom nije, stoji samo da je grupa građana. Grupu građana obično može formirati 10 birača. Znači  građani koji imaju pravo glasa na određenom birališnom mestu, sastave sporazum koji treba da sadrži svrhu zbog koje formiraju grupu građana, šta su im ciljevi, naziv liste, ko im je predstavnik za vršenje poslova pred izbornim odborom i u vezi izbora. Ovaj ugovor se mora overiti kod notara” rekao je Đula Ladocki, sekretar Skupštine Grada Subotice u emisiji “Javni poslovi”.

Subotica

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Jaka kiša i grad u Subotici

Oko 14 časova nebo se otvorilo nad Suboticom. Jak pljusak praćen gradom i olujnim vetrom trajao je oko pola sata.

Obilne kiše u ponedeljak

Hladni front sa kišama i pljuskovima na naše područje stiže u ponedeljak. Meteorolozi kažu da tokom dana treba računati na mestimične obilne padavine.