Ugrás a tartalomra

„Suboticagas“ – postao punoletan

2023.12.01
12:55
2023.12.01
16:43
Forrás
Pannon RTV
Jubilej preduzeća obeležen je u Gradskoj kući.

Uvođenje zemnog gasa na teritoriji grada započelo je 1990. godine uz podršku Javnog komunalnog preduzeća „Subotička toplana“. Tada je u mesnim zajednicama izgrađeno 500 kilometara gasovodne mreže. Skupština grada 2005. godine donela je odluku o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća „Subotica gas“. Ovogodišnje proširenje od 20 kilometara gasovodne mreže nastaviće se u istom obimu i naredne godine kroz devet mesnih zajednica – čulo se na skupu.

„Izgrađeno je preko 700 kilometara gasovodne mreže, računajući tu delove Subotice, kao Palić i Kelebija, a u narednom periodu pokrićemo Šupljak sa 90 odsto. Nastojaćemo i ubuduće da udovoljimo zahtevima koje nam iskazuju mesne zajednice, građani i lokalna samouprava, i da na osnovu toga planiramo proširenje gasovodne mreže. Ono što je novina u odnosu na prošlu godinu, to je otplata priključka na rate, koju je javno komunalno preduzeće uvelo na inicijativu dr Balinta Pastora, predsednika Skupštine grada“ rekla je Timea Horvat Radulović, direktorica JKP „Subotica gas“.

Suboticagas
Timea Horvat Radulović
Subotička toplana

Najnovije

Najčitanije

Temeljno orezivanje, bogat rod

Za bogat rod potrebna je radikalno orezivanje čokota. Vinova loza voli ovakvu vrstu brige, posebno ukoliko ih vinogradar krajem februara ili početkom marta oslobodi od lastara.

Subotičanin uhapšen zbog droge na Kopaoniku

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Raški uhapsili su S. Š. (1998) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.