Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Subotička toplana se priprema za grejnu sezonu

2019-08-24
18:53
Forrás
Pannon RTV
Sredinom septembra počinje hladno, funkcionalno ispitivanje mreže. Korisnici se pozivaju da završe sve zahvate na unutrašnjoj instalaciji do kraja avgusta.

Uglavnom stanovnici stambenih blokova koriste zimi daljinsko grejanje. Kod Ljubomira Stojakova koji živi na Segedinskom putu, sve je spremno za grejanje. Od našeg štaba je čuo za poziv nabdevača o pokretanju probnog rada: “Ne, uopšte nisam čuo. Ovo je prvi put, vi ste me o tome obavestili. Ne pratim zvanična gradska saopštenja.”

JKP "Subotička toplana" je godišnji remont započeo još u maju, radovi se sprovode unutar pogona, na mreži i u podstanicama. Urađeno je baždarenje oko 200 kalorimetara, na osnovu kojih se vrši obračun potrošene toplotne energije.

Zvaničnici pozivaju korisnike da do kraja avgusta budu spremni na hladnu probu sistema. “Pošto su unutrašnje instalacije u vlasništvu korisnika, njihova je dužnost da je održavaju, tako da bilo kakve popravke treba da završe do kraja avgusta. Ako je bilo nekih radova u zgradi i sistem se ispraznio, obratiti pažnju pri punjenju mreže, da se izbegne šteta u slučaju curenja ili kapanja ventila“ poručuje Ivana Pavlović glavni inženjer tehnologije i logistike u JKP "Subotička toplana".

Toplana će početi sa testiranjem 15. septembra, do oktobra mora biti pogonski spremna. Početak grejne sezone očekuje se oko 15. oktobra ili čak i ranije, ako temperatura vazduha u 9 sati uveče padne ispod 12 stepeni tri dana uzastopno.

JKP "Subotička toplana" inače ima oko 10.000 korisnika na teritoriji grada.

Subotica
Subotička toplana
grejna sezona

Slične vesti

Most

20:10

Reménysugár a hajnani gibbonoknak

A világ legritkább főemlősfaja, a hajnani gibbon egy hímét és egy nőstényét fedezték fel, a pár új reményt jelent a világ legveszélyeztetettebb főemlősfajának fennmaradására - írta a BBC hírportálja.

Najnovije

18:29, Frissítve: 18:40

Gradi se i doteruje Martonoš

U poslednje vreme u Martonošu su ostvarene brojne investicije. Obnovljena je fasada zgrade mesne zajednice, na katoličkom groblju je izgrađena staza, a više puteva presvučeno asfaltom.

Népszerű

Najčitanije