Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Subotički jahač Sabolč Guljaš podebnik VII. Vojvođanskog galopa

2019-05-19
15:20
2019-05-19
15:35
Forrás
Pannon RTV
Već od starta se Guljaš sa svojim konjem Kopra odvojio od ostalih i držao prednost do samog cilja.

Dugo mesto osvojio je predstavnik Adorjana Tamaš Seke a treće Noemi Cekuš predstavnica Feketića. Svo troje predstavljaće Vojvodinu na Nacionalnom galopu u Budimpešti na jesen.

Predstavnik Subotice  na konju Kopra ubedljivo je pobedio na VII. Vojvođanskom galopu. Sabolč Guljaš je prošle godine već učestvovao na Nacionalnom galopu u Budimpešti: “Prošle godine smo se dobro plasirali, u srednjem finalu smo osvojili drugo mesto. Veoma se nadam da ćemo ove godine biti još bolji i da ćemo biti u finalu, jer je konj zaista dobar.”

 

U galopu malih husara pobedu je odnela Evelin Horvat, predstavnica Temerina sa konjem po imenu Mano, tako će i ona nastupati u Budimpešti. Prvi put učestvuje na galopu i veoma je zadovoljna plasmanom.

Zobnaticu je i ove godine posetilo više hiljadu zainteresovanih a organizatori su im pripremili bogat program. Takmičenje u kuvanju se održavalo po drugi put. U pripremanju bećar čorbe na Bakonji način ekipa iz Sente se pokazala kao najbolja, tako je ovog puta putujući pehar završio u potiskom gradu. “Ekipa u ovom sastavu je učinila sve da ovako ispadne. Ne može se reći da je ovaj ili onaj  kuvao, svi su neprekidno radili i ovo je zasluga celog tima“ kaže član kulinarskog tima iz Sente Čongor Lerinc.

 

Predsednik Fondacije za razvoj Vojvodine “Mreža” Tivadar Bunford je ocenio galop kao uspešan. Rekao je da je veoma srećan što je Zobnaticu posetilo više hiljada ljudi iz cele Vojvodine. “Bili su svedoci veoma teških i kvalitetnih takmičenja. Kao Subotičanin, veoma sam srećan što je predstavnik Subotice osvojio VII. Vojvođanski galop i što nas predstavljati u Budimpešti na Trgu heroja u oktobru.”

Glavni pokrovitelj Vojvođanskog galopa i predsednik SVM Ištvan Pastor istakao je ulogu događaja u izgradnji zajednice: “Na prvi pogled ovde se radi o jahačima, o ergelama, o konjima i džokejima, ali za mene ovo govori o snazi zajednice, o vedroj radosti da smo se okupili, da zajedno provodimo popodne, i da smo uspeli da organizujemo i ostvarimo ovako divan sadržaj. Posebno bih želeo da iskažem zahvalnost prvim organizatorima jer su nas počastvovali sa tim da se kvalifikaciona serija koja odlučuje o 16 učesnika, održava ovde u Vojvodini."

U nedelju posle 2.Dnevnika u 20 časova, na programu TV Pannon sledi višečasovni sažetak Vojvođanskog galopa.

Sabolč Guljaš
VII. Vojvođanski galop

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije