Ugrás a tartalomra

Sudar putničkog i teretnog voza u zapadnoj Bačkoj

2023.11.18
12:58
2023.11.18
16:13
Forrás
Pannon RTV
U nesreći u petak uveče je povređeno na desetine putnika. Nesreća se dogodila u blizini Ratkova, u selu Odžaci. Prema informacijama, nema smrtno stradalih, ali je nekoliko osoba prevezeno u bolnicu, od kojih je jedna na lečenju na intenzivnoj nezi.

Slupani voz, smrskani vagon, putnički voz je iskočio iz šina – to su sve posledice železničke nesreće koja se dogodila u petak uveče. U nesreći niko nije stradao. Nakon nesreće intervenciju lekara je zatražilo 52 osobe, od kojih je za pet bilo potrebno dalje lečenje, svi su prevezeni u Dom zdravlja u Odžacima i bolnicu u Somboru. Prema informacijama, nema smrtno stradalih, ali je nekoliko osoba prevezeno u bolnicu, od kojih je jedna zadržana na lečenju na odeljenju intenzivne nege. Teže povređeni su prebačeni u bolnicu sa slomljenim rebrima i povredama glave. Mašinovođa je zadobio povredu ramena.

Jedan od putnika koji se nalazio u putničkom voz Ognjen Sovilj, koji je prevezen u bolnicu u Sombor, je rekao za Javni servis da je u trenutku sudara baš ustao kako bi uzeo torbu. “Vozač je krenuo naglo da koči. Stajao sam i onda sam posle sudara malo poleteo, onda sam se srušio i podigao sam glavu na podu u sledećem momentu. Vrat ne smem da pomeram baš puno i noga mi je otekla, koleno isto malo i dalje nije utvrđeno šta je sve povređeno, možda je došlo do preloma noge."

Putnički voz je naleteo na teretni voz nešto pre 19 časova. Oba voza su išla iz Novog Sada prema Bogojevu, a do sudara je došlo kada je putnički voz preticao teretni i potom se sudario sa poslednjim vagonom teretnog voza. Kako se vidi na snimku, usled sudara je iz šina izleteo putnički voz.

Prema prvim izveštajima, nesreća je posledica ljudskog faktora. Železnica Srbije je pokrenula istragu o ovom slučaju.

sudar
voz
Odžaci

Najnovije

07:46

Uhapšen zbog droge i oružja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su sedamnaestogodišnjeg Subotičanina zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.
16:14, Frissítve: 16:56

Raznovrsna ponuda na pijaci u Adi

Lepo voće, sveže povrće i široka ponuda dočekala je kupce u subotu ujutru na pijaci u Adi. Zahvaljujući gotovo letnjem vremenu, već od ranih jutarnjih sati ljudi su se okupljali oko prodavaca.

Najčitanije

Novi život “Fidelinke”

Investicije u jednu od najpoznatijih fabrika mlinske industrije – između ostalog i sa ovom temom bavi se emisija “Javni poslovi”.

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Da li će se ove godine saditi više soje?

Poljoprivrednici se žale na sušu, koja je vrlo neuobičajena za ovo doba godine. Prema vremenskim pokazateljima, u poređenju sa prosekom od poslednjih pedesetak godina, za trećinu manje padavina je bilo u mesecu februaru i martu.