Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sutra se očekuje vrh vodenog talasa Tise kod Sente

2020.06.29
15:08
2020.06.29
15:29
Forrás
Pannon RTV
Jutros je nivo Tise bio 533 centimetra kod Sente. To je osam centimetara više u odnosu na jučerašnje merenje.

Povećanje nivoa očekivalo se zbog padavina koje su bile na teritoriji rečnog sliva. Sutra se očekuje vrh vodenog talasa kod Sente.

Pannon RTV

Nivo vode Tise i kod Kanjiže je znatno viši od uobičajenog u ovo doba godine. Do moloa koji leže na reci  više se ne može prići po suvom tlu. Nivo reke povećavaće se i narednih dana i kod Kanjiže, a nakon toga očekuje se opadanje vode.

„U gornjem toku opadanje je već počelo, što je veoma dobra vest, kao i to da i Dunav opada, jer do sada je Dunav podupirao Tisu, zato nije nije mogla da opada, niti da u potrebnom  bržem tempu prihvati ovu količinu vode. Sada već i Dunav opada i očigledno će se već krajem godine na Tisi videti značajnije smanjenje" kaže Ištvan Apro, terenski tehničar, vodoprivredno preduzeće DTD, Senta.

Pannon RTV

Ukoliko na našem prostoru u naredne dve sedmice ne bude obilnih padavina, može se računati na opadanje nivoa Tise. Do tada ne preporučuje se kupanje u reci, jer ispod površine vode mogu da plutaju komadi drveta, moguće je i stvaranje vrtloga, a i vodena struja na Tisi je sada veoma brza, zbog čega može biti izuzetno opasna.

Tisa
Senta
vodeni talas

Najnovije

Najčitanije

Šupljak: Na Festivalu belog luka dobrodošlica novorođenčadi

Proslava Dana sela godinama se vezuje za Festival belog luka, koji je izrastao u najveću manifestaciju Šupljaka. Tada se organizuje dobrodošlica novorođenčadima naselja i dele im pokloni. 17 novorođenčadi rođenih od Festivala 2019-e dobili su poklon