Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Szarapka Szabolcs

Sutra se održava sednica Skupštine grada Subotice

2023.09.06
15:53
2023.09.07
16:38
Forrás
Pannon RTV
Između ostalog, biće doneta Odluka o izradi Plana generalne regulacije naselja Čantavir, a biće izmenjena i Odluku o osnivanju Budžetskog fonda za posticanje razvoja mladih talenata Grada Subotice.

Među sedam tačaka dnevnog reda 39. redovne sednice nalazi i Odluka o izradi Plana generalne regulacije naselja Čantavir, koji mora da se završi u narednih godinu dana, rekao je dr Balint Pastor. Inače, taj posao čeka sve mesne zajednice na teritoriji grada. Planovi generalne regulacije su već urađeni ili su u određenoj fazi realizacije. Prema rečima predsednika Skupštine grada, i u slučaju Čantavira, taj plan stvara pravne osnove da ulaganja u samom naselju mogu lakše da se planiraju i da se realizuju u što većem obimu.

Dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotice: „Pored toga, menjamo i Odluku o osnivanju Budžetskog fonda za podsticaje razvoja mladih talenata u gradu. Prema toj odluci, grad će ove godine podržati 35 studenata, 35 srednjoškolaca i 30 osnovaca, sa ukupno 3 miliona dinara. To je prethodne godine bilo 2,5 miliona dinara, tako da smo uspeli da povećamo budžetska sredstva koja su izdvojena za tu važnu namenu. Osim toga, usvojićemo Odluku o mreži dečjih vrtića, u koju sada spada i Mađarska predškolska ustanova i vežbaona „Vackor”.

Na konferenciji za novinare dr Balint Pastor je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da će Akva park na Paliću uskoro otvoriti vrata za posetioce.

Dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotice: „Smatram veoma značajnim što je u petak ovaj objekat posetio i predsednik Republike. Javnost Grada Subotice, pa i javnost čitave zemlje, mogla je da vidi kako akva park izgleda, da su građevinski radovi, kako je i obećano, završeni do kraja avgusta. Gradonačelnik je potpisao je ugovor sa zakupcem i operaterom 15. avgusta. Na osnovu tog ugovora, zakupac ima rok od mesec dana da akva park stvarno počne sa radom. Dakle, u roku od nekoliko dana, vrlo brzo, to će se i dogoditi.”

Dr Balint Pastor govorio je i o oštećenim znakovima na mađarskom jeziku. Kako je rekao, grad ima jednoglasno mišljenje o tome da se radi o nedopustivim radnjama i smatra veoma važnim to što su ovaj vandalski čin osudili svi. Naglasio je da se ovde nije desio samo vandalizam, već su uništene mnogo važnije vrednosti od samih materijalnih. On je pozvao državne organe da što pre privedu počinioce.

Skupština grada Subotice
dr Balint Pastor

Najnovije

12:47, Frissítve: 16:49

Ovako vide Mađare u svetu

Rihard Robert Kiš, dobitnik nagrade Prima Primissima za turističko novinarstvo, u ponedeljak posle podne u biblioteci „Jožef Atila“ u Kanjiži predstavio je četvrto prošireno izdanje svoje knjige „Ovako vide Mađare u svetu“.
15:55, Frissítve: 17:28

Sastali se Orban i Dodik u Budimpešti

Mađarski premijer Viktor Orban je primio u karmelićanskom samostanu Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske. Viktor Orban je rekao da Mađarska na Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku gleda kao na svoje časne komšije.

Najčitanije

Dan bećara na Šupljaku

Kada se govori o Danu bećara na Šupljaku, onda je prva asocijacija dobro raspoloženje, ukusna hrana i mnoštvo zanimljivih dešavanja.