Ugrás a tartalomra
Tanjug/Ministarstvo finansija

Sve više mađarskih firmi se interesuje za Srbiju

2021-01-18
18:39
2021-01-18
18:46
Forrás
Magyar Szó
Ministar finansija se sastao sa mađarskim ambasadorom u Beogradu.

Ministar finansija Siniša Mali vodio je razgovore sa mađarskim ambasadorom u Beogradu Atilom Pinterom o ekonomskim vezama i infrastrukturi. Uprkos korona virusu je u prvih devet meseci protekle godine porasla trgovinska razmena. Ministar Mali je istakao da dve države povezuju i ozbiljni infrastrukturni projekti, ali i da se sve više mađarskih firmi interesuje za Srbiju. To se ponajviše odnosi na logističke centre, farmaciju, preradu voća i metalsku industriju.

Mađarski ambasador se složio da odnosi između dve države nikada nisu bili tako dobri, te je izrazio zadovoljstvo da se sve više investitora iz Mađarske odlučuje za Srbiju.

Pintér Attila
Siniša Mali

Najnovije

16:44, Frissítve: 16:54

Šta treba uraditi ako nekoga napadne pas?

Nedavno je jedna Subotičanka pretrpela težak napad čopora pasa. Ovaj incident je izazvao dosta bure u gradu, jer se na ulicama često mogu videti psi lutalice, ali isto tako i u parkovima, na trgovima, usamljeno ili u manjim-većim grupama.
14:51, Frissítve: 16:40

Novi rast cena goriva

Cene goriva u Srbiji su povećane, a očekuju se i dalja poskupljenja. Akcize na gorivo su u zemlji porasle 15. februara, to je jedan razlog, dok je drugi rast cene nafte na svetskom tržištu.

Najčitanije

U Kanjiži dostupne tri vrste vakcina

Stanovnici opštine Kanjiža mogu da biraju među tri vrste vakcina. Osim američko-nemačkog „Fajzer-Bajontek" cepiva i kineskog „Sinofarma", dostupna je britansko-švedska vakcina „Astra Zeneka".