Ugrás a tartalomra

Svečana sednica Skupštine opštine Senta povodom Dana grada

2022.09.11
16:36
2022.09.11
17:03
Forrás
Pannon RTV
Dodeljena su priznanja opštine Senta.

Zvonjavom zvona i polaganjem venaca je obeležena 325. godišnjica bitke kod Sente, a zatim je održana svečana sednica Skupštine opštine Senta na kojoj su dodeljena najprestižnija priznanja opštine Senta.

Predstavnici lokalne samouprave, političkih stranaka, bratskih naselja i udruženja takođe su odali počast u nedelju prepodne kod spomen obeležija ove bitke. Potom je tradicionalno u Gradskoj kući održana svečana sednica Skupštine opštine Senta. Pet javnih priznanja opštine Senta je uručeno onim građanima koji su svojim radom podizali ugled grada. Sportiskinja i svetska prvakinja u kik boksu Valentina Keri je dobila nagradu Juventus Pro Urbe. Njene sportske aktivnosti pravi su uzor početnicima i naprednim sportistima. "Verujem da se naporan rad uvek isplati, što pokazuje i sadašnja nagrada. Uskoro sledi Evropsko prvenstvo, za gotovo mesec dana. Trenutno se pripremamo za ono što nam je jako važno jer bi ovaj turnir mogao biti kvalifikacioni za Svetske borilačke igre sledeće godine."

Ištvan Vatai, arhitekta i projektant, je ove godine primio plaketu Pro Urbe za razvoj arhitektonske baštine Sente. „Jako sam srećan zbog ove nagrade i ponosan sam što sam dobio ovo društveno priznanje, jer sam ga dobio od sredine u kojoj živim, za koju je vezan najveći deo mog rada i stvaralaštva i iz tog razloga mi je važno ovo priznanje."

Na svečanoj sednici Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta, je svim prisutnima pojasnio sve investicije koje su u opštini već sprovedene, kao i one koje su još u toku za ovih godinu dana. „Za ovaj posao je potrebna podrška, poverenje i vera svih građana naše opštine. Zajedno i ujedinjeni možemo se nositi sa poteškoćama koje su pred nama. Takođe verujem i znam da će tako i biti, da će naša zajednička istorija, bitka kod Sente, zauzeti dostojno mesto u istorijskom sećanju naše zajednice."

Nagrada Pro Urbe je dodeljena i Opštinskoj organizaciji saveza potomaka Ratnika Srbije od 1912. do 1920. godine, kao i Atletskom klubu Senta. A nagradu Pro Urbe za životno delo je dobio Milorad Čurčić.

Senta
Dan grada
priznanja
Rudolf Cegledi

Najnovije

14:14, Frissítve: 14:23

Tradicionalni svinjokolj u Sajanu

Meštani Sajana su prvi put organizovali tradicionalni svinjokolj u godini pre epidemije korona virusa. Nakon prinudne pauze, juče je ponovo održana manifestacija u organizaciji lokalnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva.
15:13, Frissítve: 16:19

Takmičenje snažnih ljudi u Kanjiži

Svim takmičarima, koji su učestvovali na takmičenju u mrtvom dizanju pod nazivom Drugi Božićni kup, bila je potrebna sva snaga sa kojom raspolažu. To je treća vežba u takozvanom poverliftingu i bez sumnje najteža.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Zoltan Maga održao koncert u Bačkoj Topoli

Violinista je ovim nastupom u crkvi Pohođenja Bezgrešne Device Marije u Bačkoj Topoli odao počast Ištvanu Pastoru, nedavno preminulom predsedniku Saveza vojvođanskih Mađara.