Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Svečano bogosluženje povodom kraja školske godine u Feketiću

2019-06-09
19:14
2019-06-09
19:21
Forrás
Pannon RTV
Na Duhove je održana bogosluženje povodom kraja školske godine, a reč je o jedinstvenom običaju u Vojvodini, sa ciljem jačanja zajednice.

U Feketiću postoji dobra saradnja između reformatske crkve i mesne osnovne škole, i zahvaljujući tome po peti put je organizovan program povodom kraja školske godine.

„Sledimo primer Mađarske gde postoje ovakve zahvale povodom završetka i početka školske godine, pokušali smo to da kopiramo, razgovarali o tome sa nastavničkim većem i direktorom, i zaključili da treba i mi da pokušamo" kaže Arila Oros, bački reformatski propovednik.

U početku, učestvovao je manji broj vernika, ali svake godine sve više njih je prisutno na misi zahvalnici povodom kraja školske godine. Jene Hajnal, predsednik Mađarskog nacionalnog saveta nije prvi put deo ovog programa: „Gde god da živimo, gde god da se nađemo u svetu, verom, maternjim jezikom, znanjem i razumevanjem, jer vera u čudo Duhova sve dotiče, možemo da stvorimo zajednicu i ovde u Vojvodini možemo da ojačamo mađarsku zajednicu".

Učenici iz Feketića i okoline po prvi put su sinoć primili euharistiju, čime su postali punopravni članovi reformatske crkve.

misa

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Jaka kiša i grad u Subotici

Oko 14 časova nebo se otvorilo nad Suboticom. Jak pljusak praćen gradom i olujnim vetrom trajao je oko pola sata.

Obilne kiše u ponedeljak

Hladni front sa kišama i pljuskovima na naše područje stiže u ponedeljak. Meteorolozi kažu da tokom dana treba računati na mestimične obilne padavine.