Ugrás a tartalomra

SVM će imati devet pokrajinskih poslanika

2024.01.14
16:53
2024.04.17
14:34
Forrás
Facebook
Danas je Pokrajinska izborna komisija (PIK) objavila konačne rezultate izbora za Skupštinu AP Vojvodine. Dr Balint Pastor, vršilac dužnosti predsednika SVM-a, je zahvalio građanima putem svog naloga na društvenim mrežama.

U svom postu je napisao da je SVM zahvaljujući poverenju birača, treća politička snaga u pokrajinskom parlamentu. Poželeo je novoj pokrajinskoj poslaničkoj grupi od devet ljudi uspešan rad, a biračima se zahvalio na ogromnoj podršci!

Balint Juhas, nosilac pokrajinske liste SVM-a, se takođe zahvalio. U svom postu na fejsbuku je naveo da su od petka službeni i rezultati republičkih izbora: osvojili smo 6 mandata sa 64.747 glasova. Ne samo da smo sačuvali, već smo i povećali političku snagu vojvođanske mađarske zajednice u zastupanju svojih intreresa! Hvala Vam na ogromnoj podršci! - zaključio je političar.

devet
SVM
pokrajinski poslanik
Pokrajinska izborna komisija
pik
Skupština AP Vojvodine
dr Balint Pastor
Balint Juhas

Najnovije

15:57, Frissítve: 16:04

Deca u Čantaviru učila o značaju oprašivača

Povodom Dana planete Zemlje, Osnovna škola „Janoš Hunjadi” u Čantaviru i Ekološko udruženje „EcoKarma” zajednički organizuju različite programe za mlade. Centralna tema jednonedeljne serije programa je značaj i zaštita oprašivača.

Najčitanije

Ulica Braće Radić u Subotici proglašena za kulturno dobro

Zahvaljujući učešću SVM-a u sastavu vladajuće koalicije istrajnom radu u lokalnoj samoupravi, Vlada Srbije je svojom odlukum proglasila ulicu za kulturno dobro – prostorno kulturno-istorijsku celinu os velikog značaja – saopštio je dr Balint Pastor.

Izložba fotografija u Maloj sinagogi u Senti

Izložba najuspešnijih radova pristiglih na foto konkurs pod nazivom "Prizvane vrednosti - naša graditeljska baština u očima mladih" je otvorena u utorak u Maloj sinagogi u Senti.