Ugrás a tartalomra

SVM organizovao regionalni zbor građana u Adi

2023.12.02
10:27
2023.12.02
18:56
Forrás
Pannon RTV
Na zboru građana koji je organizovan u petak poslepodne su se predstavili kandidati za republičke i pokrajinske poslanike iz Kanjiže, Sente i Ade.

Dr Balint Pastor, vršilac dužnosti predsednika SVM-a i Balint Juhas, nosilac pokrajinske izborne liste SVM-a, takođe su govorili na ovom skupu i pozvali su građane da izađu na izbore i glasaju.

U petak poslepodne u Hotelu Park u Adi su se predstavili kandidati za republičke i pokrajinske poslanike koji će predstavljati region Potisja i koji su kandidovani ispred SVM-a na predstojećim izborima 17. decembra. Što se tiče Sente, žele da realizuju značajne investicije na polju obrazovanja.

Hajnalka Buranj, kandidatkinja Saveza vojvođanskih Mađara za pokrajinsku poslanicu: „Za Sentu je jako važno da se poveća kapacitet za boravak učenika u Gimnaziji za talentovane učenike sa domom čenika “Boljai” u Senti, za šta već postoje konkretni planovi, proces je već započeo, zemljište je već otkupljeno i sa nestrpljenjem čekamo početak radova.”

Nekoliko investicija koje se finansiraju iz pokrajinskih sredstava je već sprovedeno u Kanjiži, jedna od najznačajnijih je lokalni put između Malih Pijaca i Šupljaka, ali su se kontinuirano razvijale i lokalne obrazovne institucije zahvaljujući zastupanju interesa od strane SVM-a u pokrajinskom parlamentu.

Robert Konja, kandidat za pokrajinskog poslanika, Savez vojvođanskih Mađara: „Trenutno je u toku obnova Doma kulture u Malim Pijacama koja uključuje zamenu krovne konstrukcije, modernizaciju sistema za hlađenja i grejanje, a takođe je u toku i zamena poda. Ako se napravi presek stanja u Kanjiži, možemo da govorimo o rekonstrukciji Predškolske ustanove “Naši biseri”, koja je realizovana u poslednje četiri godine."

Zahvaljujući Savezu vojvođanskih Mađara, proteklih godina je omogućeno da se na području opštine Ada sprovedu brojni razvojni projekti u oblasti kulture, obrazovanja i crkve. Osim toga, ima još dosta planova koji čekaju na realizaciju.

Jožef Tobiaš, kandidat za narodnog poslanika, Savez vojvođanskih Mađara: „Ono što je strateški vrlo važno, pored ostalih infrastrukturnih projekata, je da se reši pitanje pijaće vode i transporta komunalnog otpada, kako bi konačno mogli da uklonimo deponiju koja - moglo bi se reći - jedna je od sramota naše opštine. U rešavanju ovog problema smo na dobrom putu."

Zastupanje mađarskih interesa je važno na pokrajinskom nivou jer postoji mnogo konkursa. Osim toga, nosilac pokrajinske liste Saveza vojvođanskih Mađara Balint Juhas je rekao da bi se zahvaljujući Fondaciji “Prosperitati”, koju je pokrenuo Savez vojvođanskih Mađara, ove godine mogle realizovati mnoge investicije i razvojni projekti.

Balint Juhas, nosilac pokrajinske izborne liste Saveza vojvođanskih Mađara: „Vrlo je važno da imamo mogućnost paralelnog razvoja u pokrajini, kako u sektoru poljoprivrede, tako i u preduzetničkom sektoru, zatim na polju obrazovanja, kulturnog života i građanskih udruženja. Kao i Fondacija “Prosperitati”, koja je regionu Potisja donela oko 6 milijardi dinara koje su usmerene na investicije. To znači više od 4000 uspešno realizovanih konkursa."

Opštine u regionu Potisja imaju veliku ulogu u programu Saveza vojvođanskih Mađara, jer ovde postoji velika zajednica Mađara.

Dr Balint Pastor, v.d. predsednika Saveza vojvođanskih Mađara: „Želimo da obezbedimo da budžetska sredstva sa republičkog i pokrajinskog nivoa budu usmerena, u ove tri lokalne samouprave, na sličan način kao što se to dešavalo u prošlosti. Želimo da u cilju realizacije razvojnih projekata ovih lokalnih samouprava obezbedimo i priliv republičkih budžetskih sredstava, a za to je potrebno da vojvođanska mađarska zajednica kroz političke predstavnike SVM-a ima snažno zastupanje interesa u republičkom i pokrajinskom parlamanetu, dakle u Beogradu i Novom Sadu."

Dr Balint Pastor je dodao kako je uveren da će vojvođanski Mađari 17. decembra podržati SVM.

SVM
Ada
Dr Balint Pastor
Balint Juhas
izbori 2023
Hajnalka Buranj
Jožef Tobijaš
Izbori 2023

Najnovije

18:30, Frissítve: 18:40

Konferencija pravnika na Paliću

Na Paliću je održana konferencija pravnika pod nazivom “Bezgranična zaštita prava manjina”. Događaj je organizovalo Udruženje pravnika vojvođanskih Mađara u saradnji sa Institutom za zaštitu prava manjina iz Republike Mađarske.
15:28, Frissítve: 16:21

Sačuvajmo tradicionalni svinjokolj od zaborava!

Svi zainteresovani su mogli da učestvuju na tradicionalnom svinjokolju u Mesnoj zajednici Makova sedmica u Subotici. Svrha ove manifestacije je očuvanje tradicije, prenos na mlade naraštaje, kao i prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe.
11:11, Frissítve: 16:58

“Avantura počinje ovde!”

U Beogradu se pod ovim sloganom održava Međunarodni sajam turizma. Skoro 30 zemalja će biti predstavljeno na ovoj manifestaciji koja će se održati od 22. do 25. februara. Ovogodišnja zemlja partner sajma je Grčka.

Najčitanije