Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

SVM podržava izbor Orlića za predsednika parlamenta

2022.08.02
17:09
2022.08.02
17:15
Forrás
Pannon RTV
Reč je o iskusnom političaru koji će umeti da rukovodi zasedanjima, naglasio je dr Balint Pastor, šef poslaničkog kluba Saveza vojvođanskih Mađara tokom parlamentarne rasprave u utorak.

Dr Pastor je istovremeno izrazio i zadovoljstvo što će Elvira Kovač, ponovo biti potpredsednica Skupštine Srbije.

Pannon RTV/Idei Sándor

„Poslanički klub Saveza vojvođanskih Mađara podržava izbor dr Vladimira Orlića za predsednika parlamenta. Smatramo da je on odgovarajući kandidat za ovu poziciju, jer mu je ovo četvrti mandat. Kao poslanik u parlamentu bio je zamenik poslaničkog kluba, a i potpredsednik Skupštine u prethodnom sazivu. Veoma je dobro što će parlament imati sedam potpredsednika, i opozicija je zadovoljna, dakle što se toga, tiče prvih dana rad nije obeležila neka vrsta međusobne napetosti. Vojvođanski Mađari i SVM i dalje će imati potpredsednika parlamenta u liku Elvire Kovač" rekao je dr Balint Pastor, šef poslaničkog kluba SVM-a u republičkom parlamentu.

SVM
dr Balint Pastor
Elvira Kovač
parlament

Najnovije

13:46, Frissítve: 18:45

Velike grupe migranata

Grupe migranata nalaze se u skoro svakom delu Subotice. Ilegalni migranti se u velikim grupana nalaze ne samo na šumskom delu već i u centru i prigradskom delu.

Najčitanije

Nova pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Ponovo se desila pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici kod Subotice. I ovaj put su avganistanski trgovci ljudima otvorili vatru - rekli su našem novinaru na licu mesta ilegalni migranti koji su u grupi pobegli iz šume.