Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Žestić

SVM podržava rebalans republičkog budžeta

2020-11-10
14:43
2020-11-10
16:38
Forrás
Pannon RTV
U parlamentu Srbije traje rasprava o drugom rebalansu republičkog budžeta. Poslanici SVM-a podržavaju rebalans jer, kako kažu, zahvaljujući tome biće moguće velike investicije.

U rebalansu je devet milijardi dinara opredeljeno za opremanje i završetak radova  dve kovid bolnice, kao i za nabavku lekova i medicinske opreme. Novac će biti uložen i u takve kapitalne projekte kakva je obilaznica oko Beograda, kao i završetak magistralnog pravca „Morava". Biće obezbeđeni izvori i za poljoprivredne proizvođače, dok će svim medicinskim radnicima biti isplaćena jednokratna pomoć u visini od 10 hiljada dinara.

Tanjug/Zoran Žestić

Drugi rebalans budžeta na prihodovnoj strani ima 1.291 milijardi dinara, dok je rashod predviđen u visini od 1.774 milijade dinara, te budžetski deficit iznosi 8,75 odsto – izneo je Siniša Mali, republički ministar finansija.

Poslanici Saveza vojvođanskih Mađara glasaće za ovaj rebalans budžeta. Akoš Ujhelji, republički poslanik to je obrazložio činjenicom da će zahvaljujući rebalansu budžeta biti ostvarive investicije u velike projekte. Poslanik je istakao i radove na obnovi i izgradnji Narodnog pozorišta u Subotici.

Tanjug/Zoran Žestić

„Želim da kažem da ćemo glasati za drugi rebalans budžeta jer omogućava realizaciju velikih investiticija, koje su za nas izuzetno bitne. Jedna od njih je i nastavak radova na Narodnom pozorištu u Subotici. Izgradnja Narodnog pozorišta započela je daleke 2007. godine, a zaustavljena je 2011. godine zbog nedostatka novca. Glavni projekat je izmenjen 2014. godine i zahvaljujući Savezu vojvođanskih Mađara i Srpskoj naprednoj stranci nastavljena je gradnja. Prošle godine završena je obnova starog dela zgrade i sada prvi put vidimo svetlo na kraju tunela" rekao je Akoš Ujhelji, republički poslanik SVM-a.

Republički poslanik je dodao da je je izuzetno važno pružiti pomoć i vlasnicima hotela, podrška na osnovu raspoloživih kreveta i soba, jer je zbog pandemije virusa korona turizam pretrpeo najveće gubitke.

SVM
rebalans
budžet

Najnovije

Najčitanije