Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Težak dan za učesnike Dakar relija

2022.01.12
19:20
2022.01.12
19:28
Forrás
Pannon RTV
Na merenoj etapi od 375 kilometara između Vadi Ad Davasira i Biše, Emanuel Đeneš se zamalo oprostio od trke, ali su na kraju i on i Gabor Sagmajster stigli do cilja.

Dva dana pre kraja trke se već zna da neće biti odbrane titule u konkurenciji motociklista, pošto je motor Kevina Benavidesa stao. Na deonici od 375 kilometara između Vadi Ad Davasira i Biše, Emanuel Đeneš se umalo oprostio od trke, ali su na kraju i on i Gabor Sagmajster stigli do cilja.

Pannon RTV

Deonicu voženu u sredu obeležili su uglavnom tvrdi pesak, dine, a potom i kamenje, a u prvoj trećini etape je Kevinu Benavidesu stao motor, pa je argentinski takmičar morao da odustane od trke. To znači da neće biti odbrane titule, ali čak i ovako, Honde su i dalje u igri za osvajanje prvog mesta. Etapu je osvojio Tobi Prajs iz Australije sa KTM-om. Emanuel Đeneš je i u ovoj etapi imao problema sa tehnikom. Još pre sredine merene etape stao mu je motor, ovoga puta mu se pokvario filter za benzin, ali je srećom uspeo da nastavi trku, a etapu je završio na 72. mestu. „Imao sam veoma loš dan. Finiš je veoma blizu, ali mi se danas činio veoma daleko. Zaista sam osećao kao da sam daleko od njega. Nisam znao da li ću ući u cilj ili ne. Ovoliko problema, kao na ovoj trci, nisam imao u poslednjih 11 Dakara ukupno. Mnogo puta sam stao zbog tehničkih problema, ali to je tako, takav je tehnički sport."

Pannon RTV

Gaboru Sagmajsteru je odgovarala prva polovina etape, ali druga nije bila ni približno tako dobra. Etapu je na kraju završio na 111. mestu i u ukupnom plasmanu zauzima 109. mesto: „Deseti dan je bio prilično težak, iako je početak bio odličan. Prvih 300 kilometara je bio peskovit deo, tu sam se odlično snašao i uspeo da preteknem barem desetak vozača. Nakon toga je usledilo 75 kilometara sa puno kamenja, gde sam morao da idem veoma oprezno, jer bi tu moglo da dođe do veoma ozbiljnih povreda. Morao sam da vodim računa i o motoru i o sebi, tako da sam usporio tempo i to se odmah videlo, dolazili su automobili, dobro su me uprašili i ponovo je bilo teško kretati se. Jedan ili dva motociklista su me ponovo zaobišli, ali ja sam se ceo dan dobro osećao na motoru i mogu vam reći da je to bila jedna dobra vožnja u smislu brzinske deonice."

Pannon RTV

U konkurenciji automobilista je danas briljirao Audi. Stefan Peterhansel je ostvario svoju prvu ovogodišnju etapnu pobedu, ali je i tako još uvek daleko od odbrane titule. Drugo mesto pripalo je njegovom timskom kolegi Karlosu Sajncuu, dok je treći bio Orlando Teranova. U ukupnom plasmanu i dalje vodi Naser Al-Atija, a njegova prednost ispred Sebastiana Leba je 32 minuta. Pretposlednja 11.etapa biće jedna kružna staza oko Biše.

Dakar reli
Gabor Sagmajster
Emanuel Đeneš

Slične vesti

Najnovije

13:15, Frissítve: 16:41

Komemoracija Dana Svetog Ištvana u Tordi

U Tordi su se zahvalnom misom, osvećenjem novog hleba, svečanim programom i polaganjem venca na spomenik Svetog Ištvana, prisećali kralja osnivača Mađarske. Malo naselje u dijaspori jedno je od onih u srednjem Banatu koje ima njegov javni spomenik.
12:28, Frissítve: 16:48

U Srbiju vraćena ukradena slika

Slika "Blagoveštenski sabor u Sremskim Karlovcima 1861" Vlaha Bukovca vraćena je u Srbiju. Delo hrvatskog secesijskog slikara ukradeno je pre 29 godina od kada je ukradena iz sporedne zgrade Muzeja Vojvodine u Čelarevu.

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Motociklizam je doživljaj života na dva točka

Armija motocikala, kožne jakne i rok muzika - to su neizostavni elementi jednog dobrog moto susreta. To su karakteristike i moto susreta u Molu, koji je organizovan drugi put i koji je već sada veoma popularan.