Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Molnár Edvárd

Tim iz Adorjana vodi proslavljeni fudbaler i trener

2020.08.07
12:29
2020.08.07
18:53
Forrás
Pannon RTV
Tomislav Sivić, prihvatio je trenerski posao u trećoj fudbalskoj ligi Srbije. Nakon što je radio sa više značajnih klubova u Srbiji i Mađarskoj, sada je na klupi malog kluba Tisa iz Adorjana.

Sivić našoj ekipi kaže: on je vojnik fudbala i to je potrebno potvrđivati svakodnevno, svugde. Bio je pobednik mađarskog kupa sa Kečkemetom, sa izabranicima srpskog U21 izašao je na kontinentalna nadmetanja. Sada Tomislav Sivić vodi ekipu u malom vojvođanskom selu. Trener kaže da bi želeo da dokaže da je reč o grupi čvrstih igrača.

„Potvrđivati se  treba svaki dan i svugde. Rečju, ako to kažem, onda to moram i da uradim. Došao je jedan ambiciozan čovek, vlasnik Adorjana, gospodin Čaba Boršoš i izneo svoju koncepciju, šta želi. Nakon toga smo se dogovorili i prihvatio sam posao. Čekao sam, drugih ponuda nije bilo i evo već godinu dana život se odvija na zanimljiv način. Razmišljao sam da je bolje da radim, nego da sedim kod kuće, gledam televiziju i krstim se o čemu se radi" kaže Tomislav Sivić, glavni trener, FK Tisa, Adorjan.

U ekipu Tise u Adorjanu nije stigao samo novi trener, već i više novih igrača. Stefan Tomišić se vratio  nakon nekoliko godina gostujućeg igranja u Mađarskoj i kaže za svakoga je dodatna motivacija ličnost Tomislava Sivića: „Noge su mi još uvek teške. Na pripremama smo sada u fazi da je tim umoran. Ekipa je motivisana, prema treneru se odnose sa velikim poštovanjem. Mislim da neće biti problema, daćemo sto odsto u prvenstvu i ispuniti očekivanja."

To da u Adorjanu prave velike planove u vezi fudbala ništa bolje ne pokazuje nego novi stadion koji se upravo gradi. Očekuje se da kompleks sa 500 mesta u natkrivenom gledalištu bude završen do jeseni. Do tada, tim utakmice kod kuće igra u susednoj Kanjiži.

Adorjan
fudbal
trener
Tomislav Sivić
Klub Tisa

Najnovije

13:00, Frissítve: 16:14

Biće prevremenih izbora, još se ne zna kada

Prevremeni parlamentarni izbori, povećanje penzija i plata, jeftiniji hleb – između ostalog i o tome je govorio Aleksandar Vučić, predsednik Srbije u sredu uveče, na konferenciji za medije koju je održao zajedno sa premijerkom Anom Brnabić.

Najčitanije

Berba lavande u punom jeku u Bačkoj Topoli

Na plantaži koju održava Dom kulture, lekovita lavanda je u punom cvatu, ljubitelji lavande su radnim danom u poslepodnevnim časovima dobrodošli u berbu, pored toga ceo jun mesec cvetanje lavande prate vašari rukotvorina i koncerti.

Sudar autobusa i automobila u Šapcu

Autobus koji je prevozio decu iz Futoga, koja su krenula na ekskurziji u Tršić, sudario se sa automobilom, rečeno je RTS-u u policiji. Kod desetoro dece i vodiča konstatovane su lakše telesne povrede u šabačkoj bolnici. Uhapšen je vozač automobila.