Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Timea Biro dobitnica književne nagrade „Šinko Ervin"

2019.12.17
20:32
2019.12.17
20:37
Forrás
Pannon RTV
Nagrada je dodeljena za zbirku poezije „A pusztítás reggelei" (Jutra pustoši) i za tekstove na internetu. Na odseku za hungarologiju u Novom Sadu nagrada „Šinko Ervin" uručena je 50-ti put.
Pannon RTV/Bognár Róbert

Književnu nagradu „Šinko Ervin" ustanovila je njegova udovica, Irma Rothbart i od 1970. godine dodeljuje se onim mladim piscima na početku karijere koji stvaraju trajne vrednosti. Timea Biro nagradu je preuzela na svoj rođendan. „Za svoju poeziju, osim nagrade „Šinko" do sada sam dobila jednu nagradu, to je bilo priznanje iz Mađarske koje nisam doživela kao svoje. Prijalo mi je što su i preko granice zapazili ono što radim, ali ovo je mnogo bliže, ovo je moja publika, moj svet, i što je važno, na odseku za hungarologiju sam nastavila školovanje, i dobar je osećaj vratiti se ovamo, i što su moji nekadašnji profesori odlučili da je vredno da ovo nastavim."

Pannon RTV/Bognár Róbert

Odsek je ove godine obeležio 60 godina od osnivanja. Nagrada „Šinko Ervin" uručena je po 50-ti put. Priznanje je predala Čila Utaši, predsednica ocenjivačkog odbora. „Većina članova žirija je smatrala da je reč o autentičnoj i potresnoj zbirci poezije, koja se sada oglasila sa potpuno autentičnim glasom."

Pannon RTV/Bognár Róbert

Nakon predaje nagrade usledio je božićni program.

Timea Biro
književna nagrada „Šinko Ervin"
poezija
odseku za hungarologiju
Novi Sad

Najnovije

Najčitanije

Šupljak: Na Festivalu belog luka dobrodošlica novorođenčadi

Proslava Dana sela godinama se vezuje za Festival belog luka, koji je izrastao u najveću manifestaciju Šupljaka. Tada se organizuje dobrodošlica novorođenčadima naselja i dele im pokloni. 17 novorođenčadi rođenih od Festivala 2019-e dobili su poklon