Ugrás a tartalomra
Korábbi felvétel: Pannon RTV/Kovács Róbert

Trčanje, vino i odlična zabava na Vinskom maratonu na Paliću

2021.09.13
11:05
2021.09.13
17:34
Forrás
Közlemény
Trčanje, vrhunska vina i odlična zabava očekuju trkače koji su se prijavili na četvrti po redu Vinski maraton, koji će se održati 18. septembra na Paliću.

Prijave preko sajta završene su 10.9., ali će zainteresovani moći da se prijave i na licu mesta, u prijavnom centru na Velikoj terasi u petak 17.9. od 18h do 21h, kao i na dan trke, u subotu 18.9. od 8 do 10h. Treba napomenuti da je broj trkača, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, limitiran. Takođe, svaki učesnik trke dobiće u startnom paketu svoju vinsku čašu sa torbicom, kako bi se epidemiološki rizik smanjio na minimum.

Ove godine biće održana jedna trka, dužine 9 km, pod nazivom Vinska trka uživanja. Start trke je u 11h ispred Velike terase na Paliću, a vremenski limit za istrčavanje staze je tri sata.

Veliki uspeh prva tri izdanja pokazao je da manifestacija ima potencijal da bude među najvažnijim u Srbiji, jer od prve godine ima međunarodni karakter. Iako je ove godine situacija zbog pandemije znatno komplikovana, na trci će ipak učestvovati trkači iz više zemalja. Najviše učesnika, pored Srbije, dolazi iz BIH i Mađarske, a imamo takmičare i iz Hrvatske, Crne Gore, Severne Makedonije, Austrije, SAD i Australije.

Vinski maraton je manifestacija koja spaja naizgled nespojivo – trčanje, vino, muziku, gastronomiju i zabavu i namenjena je svima koji žele da se sa porodicom i prijateljima zabave i uživaju u trčanju ili šetnji kroz prirodu, gde ih u prelepo uređenim vinogradima i vinarijama očekuju odlično vino, gastronomski specijaliteti i muzika.

Vinski maraton ima karnevalski karakter. Takmičari, ukoliko žele, mogu da obuku neki interesantan kostim, pa će im trka biti još zabavnija. Po završetku trke, nagrade će dobiti najbrži u muškoj i ženskoj konkurenciji, a biće proglašen i najbolje kostimiran trkač ili grupa trkača.

Nakon trke učesnike kod Velike terase na otvorenom očekuje zabavni program, koncert i sada već tradicionalna takmičenja u kotrljanju buradi, koja svake godine izazovu veliku pažnju posetilaca.

Vinska trka uživanja pružiće trkačima puno zabave i uživanja, ali zbog specifičnosti terena i vinskih degustacija, predstavljaće slatki izazov i za najspremnije trkače! Namenjena je profesionalnim sportistima i rekreativcima, ali i šetačima i ljubiteljima prirode, vina i dobre zabave. Staza Vinske trke uživanja dužine 9 km prolazi pored jezera Palić, Krvavog jezera i kroz okolne vinograde i vinarije. Učesnike očekuje šest zabavnih okrepnih stanica sa muzikom, vinom, voćem, vodom i ukusnim zalogajima. Trka predstavlja pravi trkački i gastronomski užitak!

Vinarije učesnice Vinskog maratona 2021 su Zvonko Bogdan, Vinarija Tonković, Vinarija Tošići, Verkat, Chichateau, Rubin i Vinarija Jokić.

Vinski maraton na Paliću je prilika da se uverite zašto su ovakve manifestacije glavna atrakcija najpoznatijih vinskih regiona u svetu!

Palić
vinski maraton

Najnovije

14:55, Frissítve: 16:22

Završeni susreti amaterskih pozorišta

U Sajanu su završeni 25. susreti amaterskih pozorišta Mađara u Vojvodini. Tokom sedmice predstavilo se 10 amaterskih družina, a žiri podelio nagrade. Susrete je MNS proglasio od nacionalnog značaja.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.