Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Trening kamp u Vojvođanskoj rvačkoj akademiji

2022.01.13
13:04
Forrás
Pannon RTV
Uz učešće više od 60 dece odvija se trening kamp u Vojvođanskoj rvačkoj akademiji u Kanjiži. Akademija je po prvi put domaćin velikog kampa u koji su došli mladi rvači sa čitavog prostora Srbije.

Od nedelje dva puta dnevno mladi sportisti naporno treniraju. U kampu su i 22 devojke.

„Mnogo se radujem što smo se mi devojke okupile u ovolikom broju, ima nas 22. Dodala bih da nam je sada stigla žena trener iz Bugarske, koja je na olimpijadi u Riju osvojila bronzu, a sa svetskih takmičenja u različitom uzrastu osvajala medalje. Sa njom sada možemo ozbiljno da započnemo pripreme za ovogodišnja takmičenja" kaže Oršolja Fabian, rvačica iz RK „Postisje" u Kanjiži.

Pannon RTV

Uslovi su odgovarajući za kvalitetan rad, tako da se učesnici kampa i pored napregnutog tempa dobro osećaju.

„Ustajemo ujutru u 7 časova. Do 7.15 treba sići do glavnog ulaza i onda imamo šetnju, nakon toga je doručak. U 10 časova imamo jedan trening, posle toga od 14 časova je odmaranje, i od 18 časova ponovo trening. Kamp je sasvim dobar, sa dva treninga dnevno. Prelazimo tehnike i vežbe snage" kaže Dejan Berkec rvač iz RK „Herkules" iz Gornjeg Brega.

Pannon RTV

Trening kamp se odvija u skladu sa godišnjim programom priprema Rvačkog saveza Srbije.

„Za sve postoji zajednički program. U prvom redu održavaju se treninzi snage, taktike i tehnike. To je na kraju i deo programa, kako mi obično kažemo, da smo mi u akademiji i dalje organski deo rvačkog sporta u Srbiji, jer ova deca su članovi rvačkog saveza u Srbiji" kaže Zoltan Balint, rukovodilac kancelarije Vojvođanske rvačke akademije u Kanjiži.

Takmičarska sezona počinje u februaru.

Vojvođanska rvačka akademija
Kanjiža
trening

Slične vesti

Najnovije

16:28

Istorija Srema

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor" u Maradiku je predstavljena knjiga Ferenca Urija „Istorija Srema".

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.

Obeležava se Dan sela u Bačkim Vinogradima

Svake godine u drugoj polovini maja, od početka 1990-ih, sa manjim prekidima, se obeležava Dan sela u Bačkim Vinogradima. Svrha mu je druženje, izgradnja duha zajedništva, grupno kuvanje, bez takmičenja. Ove godine se ovčetina krčkala u koltiću.