Ugrás a tartalomra

U Banatu takođe veliki broj ljudi koristi mogućnosti koje pruža program ekonomskog razvoja Vojvodine

2023.12.07
11:17
2023.12.07
15:54
Forrás
Pannon RTV
Ne samo da su se ranije prijavljivali na konkurse, već imaju i nove planove.

Peter Pap, preduzetnik iz Skorenovca, kaže da su, kada god su imali priliku za to, iskoristili mogućnosti koje pruža program ekonomskog razvoja. Iskoristili su priliku i više puta su uspešno konkurisali.

„Konkurisali smo kod Fondacije „Prosperitati” oko šest-sedam puta, počevši sa jednom mašinom za pranje gajbi, zatim mašinom za punjenje kobasica marke „Guter”, a na čekanju je i jedan kamion, koji će biti putujuća prodavnica.To je velika pomoć, to što nismo morali da vraćamo, to je pomoć od oko sto hiljada evra, ali smo i mi uložili dodatnih petsto hiljada evra. Da nije bilo pomoći, možda se ne bismo upuštali u mnoge stvari.”

Dvadesetdvogodišnji Karolj Nađ iz Skorenovca pčelarstvom se bavi šest godina, a sada prvi put želi da se prijavi na konkurs Fondacija „Prosperitati”.

„Prvi put ću se prijaviti na konkurs Fondacije „Prosperitati”, a želeo bih da konkurišem za opremu, košnice, pčelinje rojeve i druge alate koji bi mi pomogli i olakšali pčelarstvo. Isto tako i vrcanje, pošto nema radne snage, omladina je otišla, pa treba da olakšamo, da možemo da uradimo što više stvari, što više posla, sa što manje ljudi.”

Na građanskom forumu je fokus bio na mogućnostima koje pružaju konkursi Fondacije „Prosperitati”.

Jožef Tobijaš, kandidat za republičkog poslanika, SVM: „Pre svega, želeo sam da se lično predstavim, kao četvrti na republičkoj listi, a u isto vreme sam govorio i o mogućnostima koje pruža Fondacija „Prosperitati”, i kakve koristi to ima za zajednicu.”

Na građanskom forumu je upućen poziv ljudima da učestvuju na izborima koji se održavaju 17. decembra.

Vojvodina
ekonomski razvoj
Banat

Najnovije

Najčitanije

Temeljno orezivanje, bogat rod

Za bogat rod potrebna je radikalno orezivanje čokota. Vinova loza voli ovakvu vrstu brige, posebno ukoliko ih vinogradar krajem februara ili početkom marta oslobodi od lastara.

Subotičanin uhapšen zbog droge na Kopaoniku

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Raški uhapsili su S. Š. (1998) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.