Ugrás a tartalomra

U Beogradu u Bitef teatru prikazana produkcija iz Mađarske

2023.11.26
16:17
2023.11.26
17:23
Forrás
Pannon RTV
Performans pokretne umetnosti "TERRA - Lepotica sa hiljadu lica" predstavljena je u Bitef teatru u Beogradu.

Mađarska produkcija predstavlja zajedničko odvijanje četiri različita sveta žene o poreklu, promenljivoj prirodi i ženstvenosti. Savremeni performans je nastao uz podršku Mađarskog nacionalnog fonda za kulturu. Gostovanje u Beogradu podržao je Mađarski kulturni centar „Kolegijum Hungarikum”.

Reka Zetelaki, instruktorka akrobatike, Mađarska: "Mi zapravo pokušavamo da stvorimo čaroban svet. Svo četvoro smo akrobate i svi radimo na svojoj spravi ili smo zajedno napravili spravu koja se vidi na kraju nastupa i radimo na njoj zajedno. Zapravo, postoje četiri različita karaktera, koja se na kraju spajaju.”

Bitef
Bitef teatar
Mađarska
TERRA - Lepotica sa hiljadu lica
Performans
pokretna umetnost
Beograd
Kolegijum Hungarikum
Reka Zetelaki

Najnovije

18:30, Frissítve: 18:40

Konferencija pravnika na Paliću

Na Paliću je održana konferencija pravnika pod nazivom “Bezgranična zaštita prava manjina”. Događaj je organizovalo Udruženje pravnika vojvođanskih Mađara u saradnji sa Institutom za zaštitu prava manjina iz Republike Mađarske.
15:28, Frissítve: 16:21

Sačuvajmo tradicionalni svinjokolj od zaborava!

Svi zainteresovani su mogli da učestvuju na tradicionalnom svinjokolju u Mesnoj zajednici Makova sedmica u Subotici. Svrha ove manifestacije je očuvanje tradicije, prenos na mlade naraštaje, kao i prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe.
11:11, Frissítve: 16:58

“Avantura počinje ovde!”

U Beogradu se pod ovim sloganom održava Međunarodni sajam turizma. Skoro 30 zemalja će biti predstavljeno na ovoj manifestaciji koja će se održati od 22. do 25. februara. Ovogodišnja zemlja partner sajma je Grčka.

Najčitanije