Ugrás a tartalomra

U Briselu se sastali Ana Brnabić i Viktor Orban

2023.12.13
18:29
Forrás
Pannon RTV
Premijerka Ana Brnabić i premijer Mađarske Viktor Orban su imali u sredu bilateralni sastanak u Briselu, izvestio je Bertalan Havaši, premijerov šef za saradnju sa medijima Mađarski javni servis.

Na sastanku, na kojem je prisustvovao i ministar nadležan za poslove Evropske unije Janoš Boka, pohvaljeni su odlični politički i privredni odnosi dve zemlje kao i zajednički razvoj u proteklom periodu, sa posebnim naglaskom na puštanje u rad železničke pruge Segedin -Subotica. Viktor Orban je objasnio da nije pošteno da Brisel u slučaju Ukrajine preduzima ustupke bez obrazloženja i ubrzava proces pristupanja EU, dok u slučaju zemalja Zapadnog Balkana te iste pregovore bez obrazloženja usporava.

Ana Brnabić
Viktor Orban

Najnovije

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Da li će se ove godine saditi više soje?

Poljoprivrednici se žale na sušu, koja je vrlo neuobičajena za ovo doba godine. Prema vremenskim pokazateljima, u poređenju sa prosekom od poslednjih pedesetak godina, za trećinu manje padavina je bilo u mesecu februaru i martu.