Ugrás a tartalomra

U Čoki odata počast transilvanijskom knezu Ferencu Rakociju II

2023.12.02
09:41
2023.12.02
16:39
Forrás
Pannon RTV
U sklopu Dana sećanja na Rakocija, odata je počast slavnom erdeljskom knezu polaganjem venaca, otvaranjem izložbe i svečanim programom u opštini gde se nalazi jedini Rakocijev spomenik u Vojvodini.

Manifestacija je realizovana zahvaljujući Mađarskom kulturnom društvu “Rakoci Ferenc II” iz Čoke, Kulturno-obrazovnom centru Čoka i Omladinskom udruženju “Rakoci”.

Atila Feher, predsednik, Mađarsko kulturno društvo “Rakoci Ferenc II”, Čoka: "Naše udruženje je početkom 2000-ih postalo službeni hor Udruženja Rakoci iz Mađarskoj i oni su nas pokrenuli na tom putu, da smo uspeli u Čoki da napravimo jedan kult poštovanja velikog kneza Rakocija. Počeli smo da učimo sve više pesama koje se vezuju za ustanak Kuruca i Rakocija, učestvovali smo u sve više i više ovakvih manifestacija i razvili smo poštovanje prema Rakociju."

Čoka
Ferenc Rakoci

Najnovije

18:30, Frissítve: 18:40

Konferencija pravnika na Paliću

Na Paliću je održana konferencija pravnika pod nazivom “Bezgranična zaštita prava manjina”. Događaj je organizovalo Udruženje pravnika vojvođanskih Mađara u saradnji sa Institutom za zaštitu prava manjina iz Republike Mađarske.
15:28, Frissítve: 16:21

Sačuvajmo tradicionalni svinjokolj od zaborava!

Svi zainteresovani su mogli da učestvuju na tradicionalnom svinjokolju u Mesnoj zajednici Makova sedmica u Subotici. Svrha ove manifestacije je očuvanje tradicije, prenos na mlade naraštaje, kao i prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe.
11:11, Frissítve: 16:58

“Avantura počinje ovde!”

U Beogradu se pod ovim sloganom održava Međunarodni sajam turizma. Skoro 30 zemalja će biti predstavljeno na ovoj manifestaciji koja će se održati od 22. do 25. februara. Ovogodišnja zemlja partner sajma je Grčka.

Najčitanije