Ugrás a tartalomra

U Horgošu i okolini uhvaćeno oko 400 migranata

2023.11.01
13:45
Forrás
Panon RTV
Sveobuhvatna akcija policije i žandarmerije odvija se ovih dana u Horgošu i okolini. Pripadnici ministarstva sile neprekidno su na terenu i sakupljaju ilegalne migrante.

Nakon incidenta koji se u Horgošu dogodio u petak u zoru, u ovom naselju nalaze se pripadnici specijalnih snaga policije i žandarmerije. Trenutno su smešteni na spratu Doma kulture i neprekidno izlaze na teren, proteklih dana sproveli su više uspešnih akcija.

„Lica koja su dislocirana sa teritorije opštine Horgoš, to je negde oko četiri stotine osoba. Od tih četiri stotine lica, osamdeset osmoro ljudi je privedeno i nalazi se trenutno u pritvoru. Ono što bi mogli da dodamo je ono što je nama najbitnije kao građanima Horgoša i nama iz lokalne samouprave, da je bezbednost građana naravno na prvom mestu i da ovom akcijom koja se desila, ponavlja se istog dana, zahvaljujući reakciji predsednika države, Aleksandra Vučića“ rekao je Nebojša Rakić, zamenik predsednika opštine Kanjiža.

Sadašnja akcija, kao jedna je od najopsežnijih i najefikasnijih akcija poslednjih godina potvrdila se i tako što se migranti tek izuzetno mogu videti u naselju.

„Kao predsednik opštine veoma se radujem da se ovako, nakon sedam godina, u Horgošu odvija i akcija većih snaga. Istina je da pomalo čudno izgleda da je ovde na parkingu u Domu kulture mnogo opreme, mnogo policijskih vozila i vozila žandarmerije, ali takođe mislim da smo veoma dugo o tome govorili da je javna bezbednost dostigla svoj minimum, ovde u Horgošu upravo zbog migrantske situacije“ rekao je Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža.

U naselju koje se nalazi u pograničnom delu između Srbije i Mađarske, migranti se sada mogu videti samo izuzetno, jedino ih ima u okolini prihvatnog centra. Prema dosadašnjim informacijama specijalne jedinice policije u većem broju biće prisutni u naselju i u narednom periodu.

Horgoš
migranati
žandarmerija
Nebojša Rakić

Najnovije

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Da li će se ove godine saditi više soje?

Poljoprivrednici se žale na sušu, koja je vrlo neuobičajena za ovo doba godine. Prema vremenskim pokazateljima, u poređenju sa prosekom od poslednjih pedesetak godina, za trećinu manje padavina je bilo u mesecu februaru i martu.