Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

U Kaću se gradi jedna od najvećih Kontinentalovih fabrika

2021.11.10
18:06
2021.11.10
18:11
Forrás
Pannon RTV
Završena je prva faza radova na izgradnji druge fabrike Kontinental grupe u Srbiji. Fabrika, koja se gradi u Kaću, kod Novog Sada, predstavlja drugi deo ulaganja ove kompanije, vrednog 140 miliona evra.

Radovi su počeli u junu, i planirano je da u potpunosti budu završeni do septembra sledeće godine.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

U prvoj Kontinentalovoj fabrici u Novom Sadu, koja je otvorena u martu, već se proizvode tehnološki napredni i složeni elektronski proizvodi za automobilsku industriju.

Saša Ćoringa, generalni direktor, Kontinental Automotiv Srbija: „Automobilska industrija prolazi kroz duboku i brzu transformaciju. Mobilnost budućnosti će izgledati potpuno drugačije. Kako bi se smanjila zagađenost, povećala bezbednost i komfor, i kako bi se optimizovalo vreme trajanja vožnje, vozila će biti električna, potpuno povezana i autonomna, a iskustvo korisnika će biti fantastično."

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Izgradnja nove moderne fabrike, koja će obezbediti posao za blizu 500 ljudi, još je jedan odličan dokaz odličnih ekonomskih odnosa između Nemačke i Srbije, izjavio je nemački ambasador Tomas Šib.

„Izgleda da je dinamičan razvoj naših ekonomskih odnosa nastavio nesmetano da se razvija i tokom pandemije Kovid-19. Nadam se da će se ovaj pozitivan trend nastaviti. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da su bilateralni odnosi Srbije i Nemačke, uopšteno posmatrajući, veoma dobri i bliski."

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Kompleks fabrika koji se gradi, mogao bi da bude prekretnica od ključnog značaja u razvoju Srbije - istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Njen doprinos bruto domaćem proizvodu biće najveći u odnosu na sve fabrike, koje imamo u Srbiji. Njen izvoz biće najveći u poređenju sa svim fabrikama, koje imamo u Srbiji. To je ogromna stvar i fantastična vest za našu celu zemlju, ali i za sever Srbije, za Vojvodinu, za Novi Sad, za sve ljude."

Pannon RTV/Dragan Miljanić

U završnoj fazi, fabrička zgrada će imati više od 30 hiljada kvadratnih metara proizvodnog i kancelarijskog prostora, što je čini jednom od najvećih Kontinentalovih fabrika.

Kać
Kontinental
Aleksandar Vučić

Najnovije

19:25

Učinimo sve da epidemija ne ojača ponovo!

Epidemiološka situacija u Srbiji se pogoršava - u poslednje dve nedelje raste broj novozaraženih i broj pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju, stoji u saopštenju Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".
14:31, Frissítve: 15:59

Jul nas dočekuje sa visokim temperaturama

Jul nas dočekuje sa temperaturama od 36-37 stepeni. Dobra vest je da toplotni talas moramo da trpimo još samo nekoliko dana, naime, blago zahlađenje u naše krajeve stiže početkom sledeće nedelje. Međutim, vreme pogodno za kupanje neće biti narušeno.
14:10

Olakšan železnički teretni saobraćaj

Odbor za spoljne poslove Skupštine Srbije je dao saglasnost za primenu Sporazuma između vlada Srbije i Mađarske o izmenama Sporazuma o graničnoj kontroli u drumskom, železničkog i vodnom saobraćaju – objavila je Elvira Kovač na svom profilu.

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.