Ugrás a tartalomra

U Kanjiži nagrađeni najbolji sportisti 2023. godine

2024.02.06
14:37
2024.02.06
16:42
Forrás
Pannon RTV
Fani Nađ i Sabolč Lošonc, oboje iz Rvačkog kluba „Potisje“, postali su sportisti godine u opštini Kanjiža.

Nagrade za sportistu godine uručene su u ponedeljak posle podne a priznanja su dobili najuspešniji sportisti, sportski klubovi i sportski radnici u opštini.

Ovom prilikom nagrađeni su najbolji sportisti Kanjiže u prošloj godini u svakoj od uzrasnih kategorija. Kod dečaka u kategoriji pionira priznanje je dobio Balaž Ujhelji, u kategoriji kadeta Kevin Lenđel, a u konkurenciji juniora Danijel Ozveđ. Sva trojica su članovi Rvačkog kluba „Potisje“. U kategoriji odraslih najbolji je Sabolč Lošonc, takođe rvač, koji je je prošle godine u svom uzrastu osvojio prvenstvo i Mađarske i Srbije, a osim toga na U23 Prvenstvu Evrope plasirao se na peto mesto.

„Ove sezone želeo bih pre svega da osvojim državno prvenstvo, prvenstvo za odrasle i U23, odnosno da dospem na U23 Evropsko prvenstvo, i da odatle donesem medalju“ kaže Sabolč Lošonc, rvač iz Rvačkog kluba „Potisje“ iz Kanjiže.

U ženskoj kategoriji, u uzrastu pionirki najbolja je Oršolja Habi, kod kadeta Evelin Ujhelji. Obe su rvači. U kategoriji juniora plaketu je dobila Lidija Ladanji, članica Kajakaškog kluba „Bratstvo“. U kategoriji odraslih rvačica Fani Nađ je izabrana za najbolju jer je prošle godine na U23 Evropskom prvenstvu osvojila treće mesto.

„Ovo je zaista jedan dobar putokaz, da idem dobrim putem i da na njemu treba dalje da napredujem. Priznanje je što sam ja ovo dobila i nadam se da ću i dogodine ja biti sportista godine.“

Najuspešni sportski klub u opštini je Rvački klub „Potisje“.

„Prošla 2023. godina bila je veoma uspešna, jedna od najuspešniji u istoriji kluba. Nije najuspešnija, ali je među najboljima. Ovde ću pomeniti dva bronzana odličja sa Evropskog prvenstva, peto mesto na svetskom prvenstvu, četiri medalje na Balkanskom prvenstvu, 19 pojedinačnih državnih prvenstvenih titula, i šest državnih titula osvojenih u Mađarskoj. Prošle godine smo učestvovali na 87 takmičenja na kojima smo osvojili 354 medalje u 15 država“ rekao je Rudolf Rekecki, predsednik Rvačkog kluba „Potisje“ iz Kanjiže.

Na teritoriji opštine aktivno radi 35 sportskih društava koja se svake godine finansiraju iz opštinskih dotacija. Jedan od ciljeva uručenja nagrada održanog u ponedeljak je i motivisanje sportista.

„Smatram da sa jedne strane odajemo priznanje mladima i odraslima za rad koji su pokazali tokom cele godine, s druge strane veoma smo ponosni na njih i želeli bi da ih motivišemo da i narednih godina budu ovako uspešni sportisti“ rekla je Ela Dobo, stručni saradnik u sportu za decu i omladinu pri Sportskom savezu Kanjiže.

Kao najuspešniji trener nagradu je primio Šandor Ujhelji, rvački trener, a najuspešnija ekipa je TSC Ženski fudbalski klub, a nagradu za životno delo za višegodišnji rad dobio je Antal Sagmajster, nekadašnji trener Stonoteniskog kluba Kanjiže.

Kanjiža
najbolji sportista

Najnovije

15:57, Frissítve: 16:04

Deca u Čantaviru učila o značaju oprašivača

Povodom Dana planete Zemlje, Osnovna škola „Janoš Hunjadi” u Čantaviru i Ekološko udruženje „EcoKarma” zajednički organizuju različite programe za mlade. Centralna tema jednonedeljne serije programa je značaj i zaštita oprašivača.

Najčitanije

Ulica Braće Radić u Subotici proglašena za kulturno dobro

Zahvaljujući učešću SVM-a u sastavu vladajuće koalicije istrajnom radu u lokalnoj samoupravi, Vlada Srbije je svojom odlukum proglasila ulicu za kulturno dobro – prostorno kulturno-istorijsku celinu os velikog značaja – saopštio je dr Balint Pastor.

Izložba fotografija u Maloj sinagogi u Senti

Izložba najuspešnijih radova pristiglih na foto konkurs pod nazivom "Prizvane vrednosti - naša graditeljska baština u očima mladih" je otvorena u utorak u Maloj sinagogi u Senti.