Ugrás a tartalomra

U Kanjiži otvorena izložba plišanih meda

2023.10.02
13:48
2023.10.02
16:32
Forrás
Pannon RTV
Na ovoj zanimljivoj izložbi je predstavljeno na stotine posebnih medvedića, sve iz privatne kolekcije.

Povodom međunarodne dečije nedelje u Galeriji „Tihamer Dobo“ u Kanjiži je otvorena impresivna izložba plišanih medvedića.

Tokom dečije nedelje mališane u galeriji u Kanjiži očekuje nesvakidašnja izložba. Mogu da pogledaju bezbroj plišanih meda i da ih maze. Mališani su za tu priliku pripremili i predstavu sa medvedićima.

Slađana Ivković Ivandekić iz Kanjiže je počela da skuplja medvediće pre 24 godine i od tada su plišane mede postale njena strast. Ima i pravih retkih primeraka.

“Išli smo u babine i napravila sam poklon paket u kojem je bio medo i kad smo krenuli, rekla sam mužu da ću ovog medu izvaditi iz paketa jer mi se jako sviđa. Ovo je tako krenulo, onda smo na vašaru kupili medu od 10 dinara, ja sam imala već dva medvedića iz detinjstva kod kuće, i sa ova četiri medvedića je krenula cela kolekcija, tako da je sada već puno meda.”

Izložbu je moguće pogledati od 2. do 6. oktobra od 9 do 15 časova.

Kanjiža
plišana meda

Najnovije

10:43, Frissítve: 17:41

Škole budućnosti u Bečeju

Predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara posetili su u sredu osnovne škole u Bečeju. Osnovne škole „Petefi Šandor” i „Šamu Mihalj” pohađaju pre svih mađarska deca.
16:18, Frissítve: 16:33

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

U Srbiji sve više dece sa oboljenjima disajnih puteva

Stručnjaci kažu da roditelji treba odmah da reaguju ukoliko kod deteta primete različite simptome oboljenja disajnih puteva. Posebno zabrinjava što je zbog odbijanja vakcinisanja, skočio broj obolelih od velikog kašlja koji se javljaju lekarima.

Ema Sanka i Henrieta Ereš pobednice „TINI Festivala”

Ema Sanka je najbolja pevačica u kategoriji tinejdžera, dok je Henrieta Ereš proglašena za najbolju mladu pevačicu na „TINI Festivalu”, koji je održan u Temerinu. Ove godine je na takmičenju učestvovalo 17 takmičara u dve kategorije.