Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

U Kanjiži svečano otvorena "Kuća na plaži"

2022.12.10
14:57
2022.12.10
16:26
Forrás
Pannon RTV
Objekat na obali Tise prvenstveno koriste saradnici i volonteri Kancelarije za mlade opštine Kanjiža i lokalna omladina. U prošlosti je Kuća na plaži, između ostalog, služila kao diskoteka na plaži i društveni prostor.

Radovi na objektu Kuća na plaži u Kanjiži su završeni. Mladi će i u narednom periodu imati želju da ovaj renovirani objekat iskoriste za raznolike i uzbudljive sadržaje.

Laura Ivanović, koordinatorka, Kancelarija za mlade opštine Kanjiža: "Tokom celog leta mi se ustvari preselimo ovde i organizujemo sve vrste programa, od filmskih klubova do slam poezije, muzičkih večeri, imali smo diskoteku na plaži, tako da ovde organizujemo vrlo različite i mnogobrojne programe."

Investicija je realizovana zahvaljujući sredstvima Ministarstva omladine i sporta u iznosu od 2,5 miliona dinara, u čemu je lokalna samouprava Kanjiža učestvovala sa 10 posto.

Agneš Baganj, članica Opštinskog veća zadužena za omladinu, Kanjiža: „Obnovljen je deo krovne konstrukcije, spoljna i unutrašnja struktura je obnovljena, zgrada je dobila nove prozore i nova vrata, zatim takođe je okrečena, a njena funkcija će biti malo promenjena. Svakakve vrste aktivnosti su se odvijali ovde u zgradi poslednjih godina, ali uvek je bilo prostora i za omladinske manifestacije."

Na svečanom otvaranju, koje je ujedno obeležilo i završetak godine Kancelarije za mlade, dodeljena je nagrada za volonterku godine koju je zaslužila Aleksandra Panić.

Kanjiža
Kuća na plaži
Tisa

Najnovije

16:27

Struja od novembra skuplja za 8 odsto

Savet Agencije za energetiku dao je saglasnost na povećanje cene struje od 1. novembra za 8 odsto, saznaje RTS. Kilovat-sat struje za domaćinstva i male kupce biće 10,26 dinara, sa PDV-om 14,29 dinara. Struja je prethodno poskupela 1. maja.
16:12

Izbori 17. decembra?!

Prema pisanju pojedinih medija, Srpska napredna stranka je donela odluku da tog datuma u Srbiji budu održani parlamentarni, pokrajinski i beogradski izbori, kao i izbori u nekim opštinama.

Najčitanije

33. Berbanski dani u Horgošu

Izložbom proizvoda i svečanim kulturnim programom su započeli 33. Berbanski dani u Horgošu. Narednih dana u naselju će se prikazati brojni programi, posetioce očekuju sportski sadržaji, takmičenje u kuvanju, vašar, koncerti.