Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

U Kanjiži teku pripreme za Dan Svetog Ištvana i praznik Novog hleba

2021.08.17
16:52
2021.08.17
17:05
Forrás
Pannon RTV
U nedelju posetioce očekuje šaroliki program, a 28. avgusta održaće se III Lovački dan.
Pannon RTV/Apczi Jenő

U Kanjiži će u subotu poslepodne započeti proslava Dana Svetog Ištvana i Novog hleba otvaranjem izložbe pod nazivom "Ceo život sam pravio korpe od pruća". Misa za osveštavanje novog hleba biće u nedelju u pola devet, prvo u katoličkoj crkvi Svetih anđela čuvara, a zatim u pravoslavnoj crkvi Svetog Arhanđela Mihaila. U poslepodnevnim časovima organizatori očekuju posetioce sa aktivnostima za decu i vašarom. Nagrađuju najlepši hleb.

Livia Vranić Varadi, portparol Opštinske uprave Kanjiža: "Ove godine svečanost dodele nagrada za najlepši hleb dopunićemo još jednom prigodnom nagradom, i to uručenjem zahvalnica donatorima koji su ponudom pšenice doprineli da se program Hleb Mađara organizuje."

Pannon RTV/Apczi Jenő

Program se nastavlja svečanim lomljenjem hleba, njegovom podelom i pozdravom predsednika opštine Kanjiža. A od osam sati uveče po prvi put u Vojvodini, grupa "Zenevonat" održaće koncert sa zvezdama LGT-a. Manifestacija se zatvara svečanim vatrometom u 22 časa.

Ove godine, 28. avgusta, na obali Tise će se održati III Lovački dan. Osim takmičenja u kuvanju srnećeg paprikaša i paprikaša od divlje svinje, organizatori su i ovde pripremili brojne programe.

Robert Lacko, predsednik Skupštine opštine Kanjiža: "I ove godine doći će lovački rogovi iz Mađarske, koji su do sada davali zavidan nivo ovoj manifestaciji, biće tu i izložba lovačkih pasa, naravno lovačka oprema koja pripada, pored vatrenog oružja, biće prikazani i strelci, pa možemo prikazati i tradicionalni stari lov, a biće prisutni i sokolari, kao i rukotvorine."

Ekipa emisije Panon radija pod nazivom "Pannon Reggeli" javiće se radijskom emisijom uživo sa III Lovačkog dana.

Dan Svetog Ištvana
novi hleb
Kanjiža
Lovački dan

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.