Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

U Kanjiži teku pripreme za Dan Svetog Ištvana i praznik Novog hleba

2021.08.17
16:52
2021.08.17
17:05
Forrás
Pannon RTV
U nedelju posetioce očekuje šaroliki program, a 28. avgusta održaće se III Lovački dan.
Pannon RTV/Apczi Jenő

U Kanjiži će u subotu poslepodne započeti proslava Dana Svetog Ištvana i Novog hleba otvaranjem izložbe pod nazivom "Ceo život sam pravio korpe od pruća". Misa za osveštavanje novog hleba biće u nedelju u pola devet, prvo u katoličkoj crkvi Svetih anđela čuvara, a zatim u pravoslavnoj crkvi Svetog Arhanđela Mihaila. U poslepodnevnim časovima organizatori očekuju posetioce sa aktivnostima za decu i vašarom. Nagrađuju najlepši hleb.

Livia Vranić Varadi, portparol Opštinske uprave Kanjiža: "Ove godine svečanost dodele nagrada za najlepši hleb dopunićemo još jednom prigodnom nagradom, i to uručenjem zahvalnica donatorima koji su ponudom pšenice doprineli da se program Hleb Mađara organizuje."

Pannon RTV/Apczi Jenő

Program se nastavlja svečanim lomljenjem hleba, njegovom podelom i pozdravom predsednika opštine Kanjiža. A od osam sati uveče po prvi put u Vojvodini, grupa "Zenevonat" održaće koncert sa zvezdama LGT-a. Manifestacija se zatvara svečanim vatrometom u 22 časa.

Ove godine, 28. avgusta, na obali Tise će se održati III Lovački dan. Osim takmičenja u kuvanju srnećeg paprikaša i paprikaša od divlje svinje, organizatori su i ovde pripremili brojne programe.

Robert Lacko, predsednik Skupštine opštine Kanjiža: "I ove godine doći će lovački rogovi iz Mađarske, koji su do sada davali zavidan nivo ovoj manifestaciji, biće tu i izložba lovačkih pasa, naravno lovačka oprema koja pripada, pored vatrenog oružja, biće prikazani i strelci, pa možemo prikazati i tradicionalni stari lov, a biće prisutni i sokolari, kao i rukotvorine."

Ekipa emisije Panon radija pod nazivom "Pannon Reggeli" javiće se radijskom emisijom uživo sa III Lovačkog dana.

Dan Svetog Ištvana
novi hleb
Kanjiža
Lovački dan

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.