Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

U Kanjiži uveliko teku pripreme za turističku sezonu

2020-05-31
13:35
2020-05-31
13:42
Forrás
Pannon RTV
Na obali Tise u Kanjiži traju pripreme za letnji period. Očišćena je teritorija namenjena za kampovanje, a u toku je čišćenje i održavanje bazena.

Širom raširenih ruku kamp u Kanjiži čeka one koji dolaze na odmor. Pred sezonu je poprskano drveče, uništavani su krpelji, urađena je  dezinfekcija i košenje trave. Sada su već spremni za letnju sezonu – kažu nadležni. Posao se nastavlja, brojnim novinama se pripremaju za ovogodišnje leto – kaže Robert Lacko. Predsednik mesne zajednice Kanjiža ističe: „Za nas je veliki uspeh što smo zajedno sa lokalnom samoupravom napravili potpuno novo, ozbiljno mesto za parkiranja kod kampa, i sa tim rešavamo problem da udaljeno od unutrašnjih kamp vozila, vozila se mogu parrkirati na jedan kulturan način koji je naravno besplatan. Rezultat je to da umesto prošlogodišnjih između 60 i 70 kamping vozila, ove godine u kampu ima mesta za više od sto."

Robert Lacko dodaje da su napravili i novo čvorište za razvođenje struje, a oko bazena obnovljene su klupe i stolovi u priobalju Tise. Osim dela za kampovanje, saradnici Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac" otpočeli su čišćenje bazena i njegovo održavanje.

„Ukoliko sve bude u redu, onda verovatno za dve nedelje bazen može da počne sa radom, ali još je  epidemija, i treba da obratimo pažnju na stroge mere. Velika je verovatnoća da će broj prisutnih na bazenu biti ograničen, i tuširanje će biti obavezno za one koji koriste bazen, i pre i posle ulaska u bazen, a trebaće obratiti pažnju i na držanje rastojanja" kaže Ervin Palfi, direktor, Javno komunalno preduzeće „Komunalaca".

Kod bazena i ove godine će kupače čekati obučeni plivač, a ni cene nisu promenjene. Dnevna karta za decu ispod tri godine je besplatna, za decu od tri do šest godina je 70 dinara, za mališane preko sedam godina je 150 dinara, a postoji mogućnost grupne kupovine kada za grupu od  preko 10 osoba pojedinačna karta staje 100 dinara.

Kanjiža
turizam
priprema
Tisa

Slične vesti

Najnovije

16:44, Frissítve: 17:22

Ključ Balkana stigao u Suboticu

Morahalom danas obeležava dan Srbije, gde je pre tačno godinu dana na ovaj dan otvoren Srpski kulturni centar „Kolo". Tim povodom virtuelno je simobolični Ključ Balkana predat Subotici.

Najčitanije

Kuda dalje posle osnovne škole?

U Osnovnoj školi Moša Pijade u Debeljači je 14 osmaka završilo osnovno obrazovanje u odeljenju na mađarskom nastavnom jeziku.