Ugrás a tartalomra
Pixabay/ptsrg

U Mađarskoj će biti pokrenuto nacionalno savetovanje o sankcijama

2022.09.28
18:13
Forrás
Panon RTV
Mađarska vlada je na sednici u sredu prihvatila inicijativu poslaničke grupe Fides o nacionalnom savetovanju.

„Molim sve da izraze svoje mišljenje, jer jedino zajedničkim delovanjem možemo stati na kraj rastu cena energenata", poručio je Viktor Orban na svojoj stranici na društvenim mrežama. Mađarski premijer je govorio i o problemu cena energenata. Rekao je da je energetske sankcije državama članicama nametnuo Brisel, a od tada su cene energenata počele vrtoglavo da rastu. Kad se to dogodilo, u Briselu su obećali da će sankcije prekinuti rat i više naškoditi agresoru nego zemljama članicama Evropske unije. Umesto toga, danas svi građani Evrope zapravo plaćaju penale za energiju, izjavio je Viktor Orban.

nacionalno savetovanje
sankcije

Najnovije

13:02, Frissítve: 16:04

„S nama je okrugao svet”

U nedelju uveče u Kanjiži je održan svečani program povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. U okviru manifestacije pod nazivom „„S nama je okrugao svet”, nastupilo je više od 120 mladih iz opštine.

Najčitanije

Nova akcija policije u Horgošu

U okviru policijske akcije u potpunosti su ispražnjena dva najveća migrantska kampa koja su se nalazila na obodu naselja. Šatori su srušeni, a nagomilano smeće uklonjeno.

Sa nekoliko „klikova“ do pomoći od 5.000 dinara

Mladi Srbije od danas mogu da se prijave za pomoć od pet hiljada dinara. Kao i u prethodnim slučajevima, prijavu mladi između 16 i 29 godina mogu da potraže na stranici Uprave za trezor i sa nekoliko „klikova“ da budu među podnosiocima zahteva.

Jaka konkurencija na 31. Tini muzičkom festivalu u Temerinu

Glavne nagrade 31. Tini muzičkog festivala u Temerinu otišle su u Bačku Topolu i Banatski Dvor. Na muzičkom takmičenju svojim pevačkim umećem nadmetalo se ukupno 22 mladih Vojvođana. Manifestacija je održana u lokalnoj hali sportova.