Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

U Mađarskoj ipak možemo točiti gorivo po ceni od 480 forinti?!

2022.05.27
15:33
Forrás
Pannon RTV
U Mađarskoj se izgleda, ipak može, točiti gorivo u vozila sa srpskim registarskim tablicama po povlašćenoj ceni od 480 forinti.

U Službenom glasniku Republike Mađarske se navodi da vozila sa stranim registarskim oznakama mogu da toče gorivo po povlašćenim cenama ukoliko dolaze iz zemlje u kojoj je cena benzina takođe ograničena uredbom, a ministar nadležan za spoljnu politiku će uredbom regulisati da u toj zemlji i vozila sa mađarskim registarskim oznakama mogu da toče gorivo po povlašćenim cenama. Takve zemlje mogle bi biti Srbija i Slovenija.

Jedan naš gledalac nam je, na primer, poslao fotografiju, na kojoj se može videti, kako se na jednoj benzinskoj pumpi u Mađarskoj, toči gorivo po povlašćenoj ceni, ne samo u vozila sa mađarskim registarskim oznakama, već i u vozila sa srpskim i slovenačkim tablicama.

Ali, ekipa Panon RTV-a je danas prepodne obišla više benzinskih pumpi u Tompi i ustanovila je da za sada radnici na benzinskim pumpama nisu još obavešteni o ovim izmenama, stoga oni nisu točili gorivo po ceni od 480 forinti u automobile sa stranim registarskim oznakama.

Mađarska
gorivo

Najnovije

12:51

Omladinski kamp u Senti

U Senti je u izvanrednoj atmosferi realizovan od strane senćanskog Istorijskog arhiva i Nacionalnog istorijskog spomen-parka u Opustaseru zajednički priređeni kamp namenjen mađarskim i vojvođanskim srednjoškolcima.
18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.

Najčitanije

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!