Ugrás a tartalomra
MTI

U Mađarskoj preminulo 120 pacijenata, a broj zaraženih povećao se za 4.385

2021.02.25
10:59
Forrás
Pannon RTV
U Mađarskoj je za jedan dan skočio broj registrovanih zaraženih virusom korona.

U poslednja 24 sata je kod 4.385 osobe utvrđena infekcija virusom korona. Povećao se i broj smrtnih slučajeva, za jedan dan je preminulo 120 uglavnom starijih, hroničnih bolesnika od komplikacija usled infekcije virusom korona. U sredu su preminula 102 pacijenta, a kod još 2.855 mađarskih državljana dijagnostifikovana je infekcija virusom korona.

Broj aktivnih infekcija trenutno iznosi 84.061. U celoj državi je hospitalizovano 4.836 pacijenata sa virusom korona, od kojih je 411 na respiratoru.

U službenoj kućnoj izolaciji se nalazi 29.389 lica, a broj uzetih uzoraka povećan je na 3.577.770.

Mađarska
pacijent
zaraženi
povećao

Najnovije

15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.
14:48, Frissítve: 16:49

Migranti ne odustaju

Brojni migranti u okolini Horgoša i dalje su uporni i po svaku cenu žele da stignu do Evropske unije. Meštani strahuju da će se sa dolaskom hladnog vremena migranti naseliti gde god je moguće.
17:13, Frissítve: 16:47

Groblja u svečanom ruhu

Prvi novembar je praznik Svi sveti, a dan kasnije, 2. novembar je Dan mrtvih. Tada se ukrašavaju večna počivališta, sveće osvetljavaju nadgrobne bašte, i mnogi se prisećaju svojih najmilijih koji više nisu živi.
16:15

Kovid propusnice u praksi

Tokom vikenda je trajao probni rok u vezi sa kovid propusnicama, pa inspektori tada još nisu kažnjavali, ali su zato upozoravali sve one koji su učestvovali u žurkama.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.