Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

U Martonošu procesija kao sećanje na Fatimu iz Portugala

2019-10-14
12:29
Forrás
Pannon RTV
U Martonošu je u nedelju popodne svečano obeleženo 102 godine od pojave Fatime u Portugalu.

Događaj je ove godine u katoličkoj crkvi Imena Blažene Device Marije okupio više stotina hodočasnika. Ovde se od 1987. godine ovim povodo svake godine održava sveta misa i procesija sa svećama.

Svetu misu ove godine služio je Mikloš Ber, biskup Vaca u penziji uz sasluženje vojvođanskih sveštenika. Po običaju u ovim prilikama vernici su,  moleći se i pevajući, ulicama Martonoša u procesiji pratili skulpturu koja predstavlja Devicu Mariju, a koja je pristigla iz Fatime u Portugaliji.

Martonoš
Portugal

Slične vesti

Najnovije

21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.

Komemoracija u Beogradu

U zasebnoj parceli Novog groblja u Beogradu, kod spomenika vojnicima Austro-Ugarske monarhije u utorak održan komemorativni skup.