Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

U Mažoret klubu Venus+ u Adi, rad se ne prekida

2020.08.14
14:54
Forrás
Pannon RTV
Kada smo posetili ovaj klub, najstarija grupa je upravo usavršavala najnoviju pom-pom koreografiju. Klub trenutno broji oko 40 članova, koji rade u različitim starosnim grupama.

Zbog epidemije koronavirusa, otkazano je nekoliko nastupa Mažoret kluba Venus+, a pored toga, zbog epidemiološke situacije, nisu mogli učestvovati ni na uobičajenim takmičenjima. Ipak, u klubu u proteklom period nisu sedeli skrštenih ruku. Fokusirali su se na naporan rad i proširivanje grupa, tokom perioda bez nestupa i takmičenja.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Henrieta Virag, plesačica, Mažoret klub Venus +, Ada: „Bavim se mažoret plesom već otprilike 13-14 godina. Prvo sam počela u klubu „Nju Ada Dens", a prošle godine sam se upisala ovde u Mažoret klub Venus +. Mažoret je jedan vrlo elegantan plesni stil, prefinjen i to mi se jako dopalo."

Žofija Doši, plesačica, Mažoret klub Venus +, Ada: „Svidelo mi se jako, već prvi put. Posebno mi se dopao pokret. Nije teško, samo treba vežbati."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Klub postoji od 1997. godine, a nakon kraćeg pauze nastavili su rad u 2015. godini, sa novim i mlađim timom. Od tada su prošli niz mogućnosti za predstavljanje, ali ove godine su njihovi uobičajeni nastupi izostali zbog epidemiološke situacije. Evelin Gordoš, predsednica, Mažoret klub Venus +, Ada: „Mi učestvujemo na takmičenjima koja se direktno odnose na mažoret, ali ponekad, da bi se mogli takmičiti što češće, mi takođe učestvujemo i na manifestacijama gde se takmiče različiti stilova plesa. U tom slučaju nas ne boduju konkretno prema pravilima mažoreta, već na osnovu scenskog nastupa, tehnike i performansa."

Evelin je rekla da su probe u proteklom period održavane neprekidno, uz odgovarajuće mere predostrožnosti. Pored toga, veliki naglasak se sada daje regrutovanju novih članova. Oni koji bi želeli da probaju mažoret i da postanui članovi kluba, mogu se prijaviti do 31. avgusta.

mažoreti
Venus+
klub

Najnovije

Najčitanije

U sudaru u Kanjiži izgoreo automobil

Saobraćajna nezgoda dogodila se danas prepodne u Kanjiži. Jedno vozilo je zahvatio požar, a drugo je sletelo u jarak. Za sada nema informacija o povređenima.