Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

U nedelju počinje 30. Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici

2023.09.15
16:00
2023.09.15
18:13
Forrás
Pannon RTV
U takmičarskom programu učestvovaće 14 predstava.

Pored glavne nagrade festivala, dodeljuju se i nagrade za najbolju predstavu, najbolju režiju, najbolji scenario, najbolju muziku, najbolju lutku, najbolju glumu ili animaciju, kao i specijalne nagrade za originalnost i fantaziju. Događaj se završava sledećeg petka.

Zoran Đerić, director i selektor, Međunarodni festival pozorišta za decu, Subotica: “Na festival je pristiglo ukupno 119 prijava iz 38 zemalja, sa svih kontinenata, dakle iz celog sveta. Najveći broj pozorišta, odnosno 14 se prijavilo iz Srbije, 8 iz Bugarske, 7 iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, 8 pozorišta iz Italije, 4 iz Slovačke, Mađarske i Francuske, 3 predstave iz Brazila, takođe po 3 iz Nemačke i Rumunije. Iz Švajcarske, Španije, Češke, Irana, Estonije i Kine prijavljene po 2 predstave. Južna Koreja, Argentina, Portugalija, Jermenija, Ukrajina, Meksiko, Alžir, Indonezija, Gruzija, Turska, Kolumbija, Kanada, Poljska, Kipar, Izrael, Slovenija i SAD prijavile su po jednu predstavu.”

Međunarodni festival pozorišta za decu
Subotica

Najnovije

16:27

Struja od novembra skuplja za 8 odsto

Savet Agencije za energetiku dao je saglasnost na povećanje cene struje od 1. novembra za 8 odsto, saznaje RTS. Kilovat-sat struje za domaćinstva i male kupce biće 10,26 dinara, sa PDV-om 14,29 dinara. Struja je prethodno poskupela 1. maja.

Najčitanije

33. Berbanski dani u Horgošu

Izložbom proizvoda i svečanim kulturnim programom su započeli 33. Berbanski dani u Horgošu. Narednih dana u naselju će se prikazati brojni programi, posetioce očekuju sportski sadržaji, takmičenje u kuvanju, vašar, koncerti.