Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

U Novom Kneževcu upaljena druga sveća u adventskom vencu

2021.12.05
17:22
2021.12.05
20:31
Forrás
Pannon RTV
Organizatori su za posetioce pripremili svečani program, kuvano vino i medenjake.

Na trgu ispred crkve izvedene su  božične recitacije i pesme. Nakon toga upaljena je i druga sveća na adventskom vencu. Kao i prva sveća, i druga je ljubičaste boje, jer je to i liturgijska boja adventa i simboliše nadu.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Program je privukao mnoge. Najmlađe posetioce nagradio je Mikulaš.

„Jako sam sve ovo čekao, drugi advent najviše, jer ova pesma koju sam recitovao, mnogo mi se više dopala" kaže Mate Žigmond, iz Novog Kneževca.

Pannon RTV/Apczi Jenő

„Dopalo mi se recitovanje, ono što sam na kraju zajedno sa prijateljicom govorio" kaže Armin Vaš iz Novog Kneževca.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Sa božićnim drvcetom, adventskim vencem i Betlehemom – svako ko izađe na trg imaće priliku da vidi pravu božičnu atmosferu. Udruženje za bolji Novi Kneževac ove godine je, uz pomoć građana,  organizovalo prvo paljenje adventskih sveća. Cilj je da na taj način formiraju tradiciju.

„Ovo je jedna široka zajednička akcija jer je trebalo presaditi drveće, formirati ga, trebalo je napraviti adventski venac, po kiši smo napravili Betlehem u prirodnoj veličine, trebalo je napraviti i lutke i sve to radom volontera" kaže Nandor Ujhelji, član Udruženja za bolji Novi Kneževac.

Paljenje sveća i stvaranje pretpraznične atmosfere nastaviće se i u narednim sedmicama.

Novi Kneževac
advent
Nandor Ujhelji

Najnovije

16:57, Frissítve: 17:46

Rusi malo plaćaju jabuke

Izvoz jabuka u Rusiju je ponovo uspostavljen. Postoji potražnja za kvalitetnim voćem sa peskovitog tla, ali proizvođači nisu zadovoljni sa cenom jer, kako kažu, ona ne pokriva ni troškove proizvodnje.
16:11, Frissítve: 17:45

U Subotici se vakciniše sve više mladih

Vakcina protiv korona virusa, na vakcinalnom punktu u Subotici, i dalje se može primiti bez prethodne registracije. Većina ljudi dolazi da primi treću dozu vakcine. Poslednjih dana se sve više mladih odlučuje da primi vakcinu.

Najčitanije

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.