Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

U Novom Sadu predati ključevi stanova za pripadnike službi bezbednosti

2022.01.17
17:28
Forrás
Pannon RTV
Ukupno 438 stana dobilo je nove vlasnike. Zainteresovani su nekretnine mogli da kupe po povoljnim uslovima. Ključeve novim vlasnicima uručila je premijerka Ana Brnabić.

U ponedeljak je uručeno 25 ključeva, a od utorka novih 413 stanara može da preuzme ključeve svojih stanova. Pravo na kupovinu nekretnine imali su pripadnici policije, vojske i drugih bezbednosnih službi, kao i ratni veterani. Mnogo mi znači ovaj stan, meni i mojoj porodici. Želim da se zahvalim ovom prilikom i Ministarstvu unutrašnjih poslova i Vladi Republike Srbije koji su učestvovali u ovom projektu i pomogli pripadnicima snaga bezbednosti da im olakša život, i njima i njihovim porodicama rekao je Marko Stefanović policajac iz Novog Sada.

Pannon RTV/Bognár Róbert

Duže od godinu dana trajali su radovi u ovom delu, izazivajući i blago negodovanje starih stanara zbog buke. Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada zamolio je građane za strpljenje i razumevanje: „Biće lepše svima, biće škola, biće obdanište. Kao i u svom stanu i u kući, kada nešto radite, morate da istrpite gužvu i majstore i možda nered, ali kada se to završi, kada očistite svoj stan i svoju kuću, onda uživate u nečemu novom. Ja sam mnogo ponosan i evo još jednom javno izvinjenje komšijama kojima ovo svakako remeti kvalitet života.

Pannon RTV/Bognár Róbert

U novosadskom naselju Jugovićevo, kao i gradnjom koja se odvija u više gradova države, te niskom cenom stanova, vlada želi da izrazi svoju zahvalnost pripadnicima službi bezbednosti, naglasila je Ana Brnabić, premijerka Srbije. „Hvala na svemu što ste uradili za nas i hvala vam što ste se opredelili za poziv koji podrazumeva da ste vi ipak svakog dana u potencijalnoj opasnosti, zato što ste na braniku i otadžbine i zato što ste tu da branite čitav naš narod i sve naše građane svakodnevno.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

Ana Brnabić posetila je i Kisač gde se gradi kanalizaciona mreža. Od planiranih 24,5 kilometara do sada je izgrađeno 3,5 kilometara i radovi bi trebali da budu završeni do kraja godine.

Novi Sad
Ana Brnabić
Miloš Vučević
stanovi
policija
vojska

Najnovije

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Igra strpljenja na graničnim prelazima može da počne

Već u ranim popodnevnim časovima, svi oni koji su hteli da pređu u Mađarsku, na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu, morali su da čekaju dva i po sata. Ali i na manjim prelazima se čekalo od sat i po do dva sata.

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.